Az Egyszervolt.hu a legjobb gyermekeknek szóló honlap

egyszervolt.hu

A Biztonságos Internet Naphoz kapcsolódóan kihirdették a magyar gyermekhonlapok kiválósági versenyének eredményét. A szakmai zsűri döntése alapján a magyar díjat, s az Európai versenyen való részvétel jogát az Egyszervolt.hu portál nyerte el, ahogyan – a Facebook közösségi portálon lezajlott szavazás eredményeként – a közönségdíjat is.

Az első alkalommal meghirdetett  verseny az Európai Kiváló Online Gyermektartalom sorozat része. Célkitűzése a 6-12 év közötti korosztályt megcélzó minőségi online tartalmak bemutatása, az ilyen tartalmak előállításának ösztönözése volt.

A magyarországi versenyt a Magyar Tartalomipari Szövetség bonyolította le, neves szakmai zsűri – valamint a közönség bevonásával. A szakmai zsűri döntése alapján a Magyar Kiváló Online Gyermektartalom 2011 Díjban az alábbi honlapok részesültek:

  • egyszervolt.hu – a teljes körű gyermekbarát tartalmak megjelenítéséért a zsűri az Európai Kiváló Online Gyermektartalom Díj 2011 versenyen való részvételre javasolta.
  • energiasuli.hu – a tudatos fogyasztói magatartásra való nevelésért kapott díjat
  • erdojarojatek.cvn.hu – a környezettudatos magatartásra való nevelésért kapott díjat

A közönségszavazás a Facebook közösségi site-on zajlott, ahol – a szakmai zsűri döntésével egybehangzóan – szintén az Egyszervolt.hu végzett az élen.

A 6-7 éves magyar gyerekek zöme már internethasználó

Az idén tizedik éve működő Egyszervolt.hu mára meghatározó szereplője a magyar internetes tartalomszolgáltatásnak, a leglátogatottabb magyar gyermekkulturális, családi portál. Célja az alapítás óta változatlan: a gyermekkultúra ápolása, és terjesztése, a szórakoztatva oktatás. Tartalmai a kezdetektől fogva szorosan kapcsolhatók az iskolai tantervek követelményeihez. Külön kiemelendő kategóriát képviselnek a készségfejlesztő játékok, melyek a forma és színfelismeréstől az interaktív térképhasználatig széles skálán adnak a gyakorlatban is felhasználható ismereteket. A szerkesztőség tevékenysége mára kiegészült a kifejezetten iskolai célú digitális tananyagok létrehozásával is. Az Egyszervolt.hu ugyanakkor rendszeresen indít oktatási célú országos akciókat, kampányokat is. Legközelebb február 15-én veszi kezdetét egy újabb, az általános iskolásokat célzó versengés Zöldi Ákos és Földvigyázók címmel, mely a környezettudatos magatartásra kívánja felhívni a figyelmet, és segít átültetni a gyakorlatba a megszerzett ismereteket.

Erről a témáról még a Technikai újdonságok rovatunkban olvashatsz többet!

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenkét éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkA Valentin nap: a legendáktól a plüss szívecskékig
Következő cikkSzemélyiség- és képességfejlesztő hatású a zenei nevelés

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..