Babaszobából gyerekszoba

Babaszobából gyerekszoba

A babázós korszak után, mikor már nem szolgálja a napi rutint és a kényelmünket, át kell gondolnunk a gyerekszoba berendezését és dekorációját. Előző alkalmakkor sok témát érintettünk már, tesók egy szobában, a babaszoba alapvető bútorai stb.

Közös gyerekszobában a kicsi és a nagyobb – Így oldd meg!

Milyen irányba induljunk?

Ha jó alapokkal indultunk, könnyen és gyorsan megteremthetjük a következő korszakhoz passzoló kuckót. Pár év alatt változunk mi magunk is, a trendek is. Átfesthetjük a szobát, fel dobhatjuk tapétával, új textilekkel. Változatlanul a semleges falszínt ajánlom és nem kell nemek szerint választanunk a dekorációban sem. Az aktuális kedvencek, mesehősök megjelenhetnek párnákon, tárolódobozokon stb. Falmatricával is könnyen kedvessé varázsolhatjuk a teret.

gyerekszoba berendezés

Ha nem akarunk hercegnő és autó közül választani, semleges irányba menjünk. Lehet a kiinduló motívum a természet, állatok, víz, növények.

Ha gyermekünket is bevonjuk a döntésbe, célszerű a szülőknek kiválasztani az irányt és abban a témában mutatni 2-3 alternatívát. Mindenki elégedett lesz így a választással és annak folyamatával.

Ötlet kavalkád a babaszoba kialakításához

Mi legyen a bútorokkal?

Új ágyra általában szükség van, illetve ha átalakítható a kiságy, pontosan érezzük, mikor van itt az ideje. Mi ismerjük legjobban a saját gyerekünket!

gyerekszoba berendezésgyerekszoba berendezésgyerekszoba berendezésgyerekszoba berendezés

A pelenkázóra nincs már szükség és a tároló bútorok is más tartalommal telnek meg.

gyerekszoba berendezés

Egyre több könyv, játék, LEGO stb. lepi el a szobát. Célszerű továbbra is moduláris, sokoldalú bútorokban illetve tárolókban gondolkodni.

Mindig figyeljünk a biztonságra! Minden legyen masszív, nem elrántható!

Alapvetően alvó- és játszó, tanuló funkciókra kell berendezkednünk. A mesélő, kuckózós fotelt is tartsuk meg, kellő megvilágítással felszerelve. A szoba közepe maradjon üresen.

A padló elsősorban jól tisztítható, meleg burkolat legyen. A padló szőnyeg nem csúszik, kiváló zaj csillapító. Ha ezt választjuk, inkább nyírott, ne hurkolt technológia legyen. Előbbit könnyebb tisztítani. Gyapjú tartalom minden esetben előny. A kókuszrost, juta kerülendő. A laminált padló, fa és parafa aljzat kiváló választás, de a szőnyegek csúszhatnak rajta, ezért minden esetben gondoskodjunk csúszás-mentesítő alátétről.

Gyerkőcünk rengeteg időt fog a padlón játszva tölteni. Kellő fényt kapjon ez a rész is.

Új bútorai: egy kis asztal: rajzolni, gyurmázni és a hozzá passzoló kisszék vagy székek. Jól tisztítható, kényelmes bútorokat találunk ebben a kategóriában.

Kreatív ötlet: külön asztalka a Legóhoz, fixre ragasztott alap lappal.

gyerekszoba berendezés

Minden, még a polcok is olyan magasságban legyenek, hogy a gyerekek könnyen elérjék a dolgokat. Ha nem így van,egy folytában kérni fog és ki kell szolgálnunk, vagy kreatív és veszélyes módon fel fog mászni érte…

A gyerekszoba kialakításával egy időben azt az igényt is mérlegelnünk kell, hogy kicsikénk a lakás egyéb helyiségeit is másként fogja használni. Szeretné egyedül felakasztani a kabátját, ezért egy alacsonyabb fogas szükséges az előszobában. Vagy nem szeretné, de így szoktatjuk rendre és rendszerességre. Számtalan hasonló helyzet adódik majd a konyhában, fürdőben. Érdemes arra is felkészülnünk, hogy a játékok és játékos tevékenységek meg fognak jelenni a konyhában és a nappaliban is, hiszen nem minden gyermek érzi jól magát huzamosabb ideig a szobájában, főleg egyedül.

Kreatív tervezést és kivitelezést kívánok mindenkinek!

Erről a témáról az Otthon rovatban olvashatsz többet!

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

Tóth Krisztina vagyok, home staging szakember és tanácsadó. Egy home stager a vizuális megjelenésen túl, ingatlanpiaccal, illetve marketinggel is foglalkozik, mert az ingatlan tudatos felkészítése eladásra vagy kiadásra egyre nagyobb jelentőséggel bír, akár kis költségvetésből is. Egy Balaton-parti kisvárosban élünk, szeretek olvasni, érdekel a gasztronómia. Van két vendégházunk, családi összefogással üzemeltetjük őket. Ezt a szerető törődő és tapasztalataiból építkező, de az újra mindig nyitott önmagamat szeretném adni és megtartani itt a Babafalván is.
Előző cikkMilyen játékok jók nyáron a kertben és a lakásban egyaránt?
Következő cikkA várandósság fekete levesei: székrekedés, aranyér…

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..