Bárányhimlő: betegség, ami maradandó nyomot hagyhat

bárányhimlős hát

Itt a szeptember, a gyerekek visszatérnek az iskolába, óvodába. A nyári szünet vége mellett azonban sajnos más is okozhat fejfájást nekik és a szülőknek is – ahogy a gyerekek újra közösségekbe kerülnek, olyan fertőző betegségeket kaphatnak el, mint például a bárányhimlő. A bárányhimlő az egyik leggyakoribb és legragályosabb gyermekbetegség, legismertebb tünetei a viszkető kiütések, amelyek vakarás után hegekké alakulhatnak.

A bárányhimlő viszonylag gyors lefolyású betegség, de ha nem fordítunk kellő figyelmet rá, például ha elvakarjuk a viszkető kiütéseket, azok elfertőződhetnek, és az emiatt keletkező hegek akár egész életünkben is megmaradhatnak.

A bárányhimlő után az esetek mintegy 15 százalékában marad hátra néhány besüppedt, úgynevezett atrófiás heg az arcon. Mivel a hegek sebek, sérülések nyomán keletkeznek, ezért sokan súlyos bőrproblémaként kezelik őket. A hegek azonban nemcsak fizikailag, hanem lelkileg is kényelmetlenséget jelenthetnek és megviselhetik hordozóját, legfőképpen önbizalomhiányt idéznek elő.

A bárányhimlő és a hegek

A bárányhimlőt a varicella vírus okozza, amely már azelőtt is fertőző, hogy a betegség tünetei egyáltalán megjelentek volna. A kiütések vakarása esetén, illetve ha azok nem tudnak szellőzni, felülfertőződhetnek és bőrgennyedést, maradandó hegeket okozhatnak. Ezek úgynevezett atrófiás hegek, amelyek bemélyedést és horpadást okoznak a bőr felszíne alatt.

A hegek a bőrt ért sérülés során keletkező kollagénből alakulnak ki, amely a természetes gyógyulási folyamat részeként képződik bőrünkön. Amikor a bőrünk megsérül, a szervezetünk „turbó fokozatba” kapcsol, és rengeteg kollagént termel, hogy minél hamarabb begyógyíthassa a sebet. Az így keletkezett heg sok változáson megy keresztül, azonban soha többé nem nyeri vissza a környező, sérületlen bőr erősségét.

Az ilyen kellemetlenségeket okozó hegek Bio Oilkinézetének javításában a Bio-Oil segíthet.
A bárányhimlő következtében hátramaradt hegek ápolása mellett használható műtétek, balesetek után maradt hegek, égési sérülések-, rovarcsípések-, pattanások után visszamaradt hegek kezelésére is. A Bio-Oil emellett nagy népszerűségnek örvend a fizioterapeuták körében (akik gyakran segítenek abban, hogy a sérült ízületek újra mozgathatóak legyenek), hiszen segít fenntartani az ízületeken lévő hegszövet rugalmasságát.

Forrás: biooilhungary.hu
Fotó: freedigitalphotos.net

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A Babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenhárom éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkVédőnői hálózat szükségessége
Következő cikkHazajöttünk a babával!

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..