Bezárták a kalocsai kórház gyermekosztályát

hirdetésLevilla Pöttöm Tanoda

Nincs főállású gyermekorvos a Kalocsai Városi Önkormányzat Kórház-Rendelőintézetében, ezért az ÁNTSZ Dél-alföldi Regionális Intézete határozatban függesztette fel a csecsemő- és gyermekgyógyászati osztály működését május 15-én, azonnali hatállyal, hat hónapra.

Az előzményekhez tartozik, hogy a kórházi osztály működésével kapcsolatban indított ÁNTSZ eljárás meghosszabbításának lejárt a határideje. Sem a működtető önkormányzat, sem a kórház vezetése nem adott tájékoztatást arról, hogy az osztály működtetéséhez elengedhetetlenül szükséges főállású orvosok munkába állása megtörtént-e. Az egyetlen, ideiglenes, nem főállású gyermekgyógyász szerződése is május 15-ével lejárt.

Az osztályon két beteg gyermek van. Az egyik gyermek gyógykezelését a kecskeméti kórházban folytatják, míg a másikat gyógyultan otthonába bocsátják.

A kalocsai kórház csecsemő- és gyermekosztálya ellátási területéről Apostag, Dunaegyháza, Dunapataj, Dunatetétlen, Dunavecse, Harta, Ordas, Solt, Szalkszentmárton, Tass, Újsolt településekről a beteg gyermekek ellátását a Bajai Kórház, míg Bátya, Drágszél, Dunaszentbenedek, Dusnok, Fajsz, Foktő, Géderlak, Hajós, Homokmégy, Kalocsa, Miske, Öregcsertő, Szakmár, Újtelek, Uszód településekről Kecskeméten a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Kórháza veszi át. A településekről a jogszabályban előírtaknak megfelelően a kijelölt kórház 60 percen belül elérhető.

Infinety hirdetés

ÁNTSZ Kommunikációs Főosztály

Szólj hozzá Te is!

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.