Négy új szülőágyat kapott a Fejér megyei kórház

fejér-megyei-kórház szülészet

Nyolcmillió forintos felajánlásnak köszönhetően négy új szülőágyat kapott a Fejér megyei kórház. A Fejér Megyei Nőkért és Újszülöttekért Alapítvány révén egy mérnöki cég ajánlotta fel az adományt. Pravetz József, a vállalkozás vezetője elmondta, hogy az ötlet az egyik alkalmazottjától származott.

Eddig is rendszeresen támogattak rászorulókat, hátrányos helyzetű gyerekeket, illetve olyan projekteket, amelyek a színvonalasabb egészségügyi ellátást segítik.

Hat évvel ezelőtt alakították ki az új szülészeti-nőgyógyászati osztályt a Fejér Megyei Szent György Kórházban (Székesfehérvár), akkor azonban nem jutott pénz az eszközök és műszerek cseréjére. Mivel az elmúlt két évben jelentősen megnőtt a születések száma – 2000-ről 2880-ra –, ezért további szülőszobák kialakítására van szükség az osztályon, derült ki dr. Hagymásy László osztályvezető főorvos szavaiból az ágyak átadása kapcsán rendezett sajtótájékoztatón.

Forrás: Weborvos.hu

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..