Disney a gyermekkori elhízás ellen

disney_180x180-80x80.jpg

A Walt Disney cég a legteljesebb mértékben támogatja a First Lady, Michelle Obama által nemrég indított kampányt, amelynek célja a gyermekkori elhízás visszaszorítása és az amerikai gyermekek egészséges életre nevelése. Az “Egészséges Élet Varázsa” elnevezésű kampány egyes állomásain beszédet mond majd Michelle Obama, a tini bálvány Nick Jonas, Brenda Song televíziós személyiség és más hírességek, akik mind az egészséges életre szeretnék rávezetni a gyerekeket és szüleiket – adták hírül a Disney szóvivői.

A kampány részeként a Disney egymillió dollárt ajánlott fel játszóterek, parkok és más közösségi helyek építésére az Egyesült Államok 10 kevésbé támogatott területén. Gyakran ugyanis a biztonságos játszóhelyek hiánya miatt maradnak a gyerekek a lakásban és választják inkább az evést a mozgás helyett.

A Disney kezdeményezése része a First Lady januárban indított “Mozgásra fel!” elnevezésű kampányának, amelynek célja a gyermekkori elhízás visszaszorítása. A gyermekkori elhízás jelenleg háromszor annyi amerikai gyermeket érint, mint 30 évvel ezelőtt.

Az Egyesült Államokban jelenleg minden ötödik 6 és 19 év közötti gyerek elhízott, ami azt jelenti, hogy testtömegindexük (amelynek kiszámításához a kilogrammban megadott testtömeget osztjuk a méterben mért testmagasság négyzetével) nagyobb, mint 30.

Egészségügyi értelemben ez annyit jelent, hogy a gyerekek sokkal veszélyeztetettebbek egyes betegségek szempontjából, melyek közül a leggyakoribb a magas vérnyomás, a cukorbetegség, a szív- és érrendszeri megbetegedések és az agyvérzés. Szakértők szerint ez a mostani lesz az első generáció, akiknek várható élettartama alacsonyabb, mint szüleiké.

Mrs. Obama szerint a Disney programja segíthet abban, hogy a “Mozgásra fel!” kampány üzenete eljuthasson közvetlen is a gyerekekhez. “Remélem, hogy az Egészséges Élet Varázsa program keretein belül a gyerekek megtanulják majd, miként vegyék kezelésbe saját egészségük ügyét, és miként változtassák meg étkezési szokásaikat és életmódjukat” – nyilatkozta a First Lady.

A Disney legújabb akciója része annak a gyermekkori elhízás elleni kampánynak, amit a cég 2006-ban kezdett, és amelynek lényege, hogy a jól ismert Disney márkát olyan termékekhez társítsák, amelyek segítenek az egészséges életmód fenntartásában. “Nagyon büszkék vagyunk, hogy megtehettük a következő lépést a gyermekek és családok egészségéért folytatott harcban, különösen, hogy ezt a First Lady “Mozgásra fel!” kampányának keretein belül tehetjük” – nyilatkozta Bob Iger, a Disney jelenlegi elnöke.

Az Egyesült Államokban a gyermekkori elhízás ilyen nagyarányú előfordulásáért elsősorban az egészségtelen étrend és a mozgásszegény életmód okolható.

Medipress

Szólj hozzá Te is!

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..