Egyedülálló juttatási csomag dolgozó anyáknak

családi juttatások

Magyarországon kiemelkedően jónak számító szintre fejleszti családi juttatásainak rendszerét a Microsoft. A cég az egyenjogúság és a sokszínűség elkötelezett támogatója, így a most bevezetett juttatásokat nemtől és kortól függetlenül minden munkavállaló számára elérhetővé válnak.

Egyedülálló juttatási csomagot biztosít munkavállalóinak a Microsoft.

A kisgyermeket vállaló édesanyák 24, az édesapák 6 hét szabadságot vehetnek igénybe. A dolgozók ezen felül 4 hét ápolási szabadságra is jogosultak, amelyet súlyos betegséggel küzdő hozzátartozóik gondozására fordíthatnak. Az anyasági szabadság első 20 hetében, az apaságinál és az ápolásinál pedig a teljes időtartam alatt jár a fizetés száz százaléka.

A terhesség nyolcadik hónapja utáni munka káros lehet a magzatra

Egy gyermek születése, felnevelése, valamint a munkaképtelenséggel járó betegségek komoly problémát okozhatnak. A kisgyerekkel otthon lévők kiesnek a munkaerőpiacról: fizetésük hosszú ideig hiányzik a családi kasszából, mivel az állam által biztosított gyermekvédelmi ellátások csak részben pótolják a korábban kapott fizetést. Szintén érzékeny veszteséget okozhat egy váratlan, súlyosabb betegség, amely a munkavállalót épp úgy érintheti, mint közeli hozzátartozóját.

„A Microsoft bevallottan és célzottan törekszik olyan munkahelyi környezet megteremtésére és megőrzésére, ahol a munkavállalók motiváltak, szabadon tevékenykedhetnek és biztonságban érzik magukat. Éppen ezért a cég világszerte több helyen, így Magyarországon is jelentősen átalakítja családi juttatásainak rendszerét. A magyar piacon egyedülálló juttatási csomag a Microsoft munkavállalóinak teljes életciklusát lefedi:

Szentpétery Boglárka, a Microsoft HR-igazgatója
Szentpétery Boglárka, a Microsoft HR-igazgatója

Onnantól, hogy diákkorukban gyakornokként dolgoznak nálunk, majd fiatal családosként kapnak támogatást gyermekeik születésekor, egészen odáig, hogy később hozzátartozóik ápolása miatt sem kell meghatározott ideig lemondaniuk a fizetésükről” – mondta Szentpétery Boglárka, a Microsoft HR-igazgatója.

A csomag három fő elemből tevődik össze

A gyermeküket világra hozó vagy örökbefogadó édesanyáknak 24 hét szülési szabadságot biztosít. Ebből 20 hétig bérük 100 százalékát kapják, 4 héten át pedig csecsemőgondozási támogatásban részesülnek. Az édesapák számára 6 hét szabadság jár, akik – az édesanyákhoz hasonlóan – ezen idő alatt teljes fizetésüket megkapják. Mindezeken felül minden Microsoft dolgozónak minden naptári évben jár 4 hét fizetett ápolási szabadság is, amelyet súlyosan beteg hozzátartozóik gondozására használhatnak fel. Ezen idő alatt fizetésük 100 százalékára jogosultak.

A táppénzen töltött idő hossza nagyban függ attól, hogy alkalmazottról vagy vállalkozóról van szó. 2015 végén 64 ezer alkalmazott 5 százaléka gyermeke ápolása, 5,4 százaléka pedig betegség miatt nem dolgozott. A vállalkozók körében viszont mindössze 1, illetve 1,2 százalék volt távol a munkahelyétől. A vállalkozóként tevékenykedők tehát csak súlyos betegség esetén maradnak otthon, és igyekeznek mielőbb visszatérni a munkahelyükre.

Hogyan tartsuk meg a munkahelyünket GYES után?

forrás és fotók: microsoft.com

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A Babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenhárom éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkA striákat el lehet kerülni?
Következő cikkOktóber 11. A LÁNYGYERMEKEK VILÁGNAPJA

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..