Együnk, hogy fogyjunk

tavaszileadK.jpg

Itt a tavasz. Visszavonhatatlanul. Úgy jött, hogy észre sem vettük. Csak kapkodjuk a fejünket, hogy le kell dobálnunk a téli, mindent eltakaró hosszú pulcsijainkat. Na de az idén is utáltuk a telet, bosszúból nem sportoltunk semmit és nagy bánatunkban csak ettünk a tévé előtt.

Most meg szidjuk magunkat. Helyes. Szidjuk csak. Megérdemeljük. Micsoda dolog, hogy megint 4 kilót fölszedtünk a télen, ahelyett, hogy sportolnánk folyamatosan és egészségesen étkeznénk.

Könnyű ezt mondani? Igen, könnyű mondani. Annyira egyszerű, mint leírni. A tavasz a legalkalmasabb a fogyókúrára, hiszen ekkor minden megújul, mindenki változásra vágyik. Használjuk ki ezt a vágyunkat! Húzzunk egy futócipőt, menjünk ki a parkba, merítsünk erőt a többi kocogóból. Gyerünk, csak el kell indulni. Jobb lábat a bal után. Bal lábat a jobb után….Ugye, hogy nem is nehéz? Ugye, hogy ez kell? Menni kell…

Hazaértünk az első, nagy kocogásunkból. Izgatottan állunk a mérlegre. Hoppá, fél kilóval kevesebbet mutat, mint tegnap!!!!! Ez aztán a nagy dolog. Azért ne bízzuk el magunkat. Nem fog minden alkalommal fél kiló mínuszt mutatni, hiszen annak azért a nagy része víz. Viszont inspirál további mozgásra, és ha elég céltudatosak vagyunk, érezni fogjuk, hogy a mozgás mellett már egyre kevésbé esik jól a nehéz étel, egyre inkább akarunk csinosak lenni, érezzük, hogy a táplálkozásunkban is meg kell újulnunk, le kell fogynunk. Tudjuk, hogy nem lehetetlen. Másnak is sikerült, nekünk is sikerülni fog.

De térjünk ki egy picit az étkezésre. Rengeteg okos dolgot hallani az egészséges ételekről, a tuti diétákról, ember legyen a talpán, aki ki tud igazodni köztük. Szeretnék pár általános, mindenki számára azonos törvényeken alapuló dolgot leírni.

Együnk naponta többször kisebb adagokat. Ez 5-6 étkezést jelent. Fölpörgeti az anyagcserénket, hiszen a szervezetünket mindig emésztésre kényszeríti. Az emésztés pedig munka, azaz dolgozik a szervezet.

Minden nap együnk egyszer meleg ételt.

Étkezések előtt igyunk 2-3 deci szénsavmentes folyadékot.

Ha édesszájúak vagyunk, 3 szem szőlőcukorral fejezzük be ebédjeinket. Bármikor ehetünk pár szem szőlőcukrot, amikor ránk tör az édes utáni vágy, ugyanis a szőlőcukor energiává alakul, nem zsírrá.

A zöld, vagy a csalántea zsírégető tulajdonságokkal bír. Vegyünk citrom ízűt és ne édesítsük semmivel.

Ha tehetjük, nagyobb étkezések után együnk meg egy negyed ananászt. Csakis frisset, ne konzervet!!!!), hihetetlen zsírégető tulajdonságokkal rendelkezik, tele van C vitaminnal, finom, lédús, üde. Csak szeretni lehet. Manapság már nem is olyan drága, mint régen. Egy átlagos méretű ananász 3-400 Ft.

A  kérdéseket várom a szakértői rovatomba, vagy a honlapomra, www.segitek-lefogyni.hu. S ne feledjék, a Babafalva olvasói kedvezményben részesülnek az edzéseim és a DVD-m árából is, amennyiben a Babafalva.hu-ra hivatkoznak.

Végh Marianna fogyókúra szakértő, személyi edző

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A Babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenhárom éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkNe vásárolj élő állatot húsvétra!
Következő cikkA vállalkozás indítás lépései

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..