Ne vásárolj élő állatot húsvétra!

Ne vásárolj élő állatot húsvétra!

Virágvasárnap állatvédelmi járőrözésre indult az Orpheus Állatvédő Egyesület. Állatvédelmi szempontból aggasztó, hogy már száz forinttól kapható kicsibe vagy nyuszi, ami az ünnepi készülődés közepette felelőtlen élőállat vásárlásra ösztönözhet. 

Miért nem jó élő állatot ajándékozni a gyerekeknek?

Egy kedves kis nyúl, vagy éppen egy pihés kiscsibe érdekesnek tűnő ajándék lehet, de igazából nem az! Az ünnep perceiben örömmel fogadott csibe vagy nyuszi a szürke hétköznapokban (a szükséges állandó gondoskodás, a költségek, az időhiány miatt) unott teherré válhat. A felelőtlenül megvásárolt élő ajándék az ünnepeket követően gyakran kerül utcára, menhelyre, kukába. Az állatok érezni (örülni, szenvedni), éhen halni képes élőlények, tartásuk felelőséggel jár, nem lehet unott teherként a könyvek mellé, a polcra dobni őket.

Az ünnepek után az Orpheus Állatvédő Egyesület (és a többi állatvédő szervezet is) szembesül a tömegesen feleslegessé váló állatok problémájával. Megelőzéssel és környezettudatos vásárlói szokásokkal tehetünk az állatok védelméért! Ne vásároljunk élő állatot ajándékba!

Mit ajándékozzunk élő állatok helyett húsvétra?

Válasszunk gyermekünk, családunk számára édességet vagy plüssfigurát, ajándékutalványt, saját készítésű tárgyakat (pl. hímestojást). Ha élő állatokra vágyik a gyermek, elvihetjük valamelyik állatkertbe, ahol megsimogathatja, etetheti, megismerheti közelebbről is az állatokat.

Állatbarát húsvéti ünnepeket kívánunk!

Orpheus Állatvédő Egyesület
www.zug.hu – Állatbarát Web Kuckó
www.ebrendeszet.hu – Állatvédelmi adatbank

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A Babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenhárom éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkÁprilisi megbódulás
Következő cikkEgyünk, hogy fogyjunk

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..