Együtt alvás

baba-kiságy-pepitablog

Kedves anyukák és kismamák!

Én a legelején kezdem és leírom minden tapasztalatom és érzésem. Nekem nagyon fontos a szoros kapcsolat a gyermekemmel a közelség érzése, az hogy tudja hogy mindig ott leszek vele és vigyázok rá. Mi az első pillanattól együtt alszunk, sajnos császárral szültem, így az első 12 órát külön töltöttem a kisfiamtól. Így mikor végre először tölthettük együtt az éjszakát a kórházban, már akkor magam mellé vettem és úgy aludtunk. Mikor hazajöttünk nem volt kérdés, hogy egy szobában lesz velünk.

újszülött-pepitablog

Sajnos mint általában sok gyerek, ő is hasfájós volt, ezért sokszor mikor már annyira fáradtak voltunk egy – egy nehéz éjszaka után – a mellkasomon aludt. Ez azóta annyiban változott, hogy most a fogacskákkal küzdünk, de most is sok éjjel mellette alszok és ez neki is megnyugvást jelent.

anya-picibaba-pepitablog

Gondolom most felmerül az a kérdés,  nem-e fárasztó? De az, néha felmerül bennem a kérdés: “Nem kellet volna máshogy csinálnom?”

 

De aztán rájövök nem, ez így jó, hisz bizalmat teremt benne irántam, tudja ott vagyok és átsegítem minden nehéz időszakon. Nincs annál boldogabb pillanat, mikor éjszaka érzem, hogy keres mikor megébred és odabújik vagy, ha reggel mikor felébredünk rám mosolyog és integet, ilyenkor érzem, hogy nem követtem el hibát azzal, hogy együtt alszunk.

Manapság kaphatóak olyan kiságyak, melyek a szülői ágyhoz csatlalkoztathatóak, ezek nagyszerű opcióként szolgálnak, ha közel szeretnéd érezni magadhoz a picit, ugyanakkor kényelmes fekvőhelyet szeretnél biztosítani a számára. 

Szólj hozzá Te is!

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..