Életfa, az új trend!

Életfa, az új trend!

Minden időben van valami, ami a kismamákat elbűvöli a szülés után, és egykettőre imádattá válik. 2016-ban ilyen volt a brelfie, azaz a szoptatós szelfie, de ez a mostani, igazán megérint bennünket! Egy új alkalmazással, a kedves szoptatós anya-baba fotókból művészi képeket lehet készíteni.

Figyelmes lettem egy alkalmazásra, amelyet a kisbabás anyukák használnak hetek óta arra, hogy a szoptatott babájukkal megjelenjenek a Facebook és Instagram oldalaikon. A fotók akkor készülnek, amikor a csecsemők az anya mellén éppen szopiznak. Az anyára figyelő és az anya emlőjéből jólesően szopó kisbabát az anyával, egy fa grafika köti össze.

A #TreeOfLife szerkesztéssel meglepő képek alkotható, ami kiemeli az anya és a gyerek közötti szoros kapcsolat szépségét, művészi módon.

Virág vagy fa?

Elsőként Cassandra (@keeponboobin) tette fel fotóját a közösségi média felületére, innen indult a lavina….

Cassandra - Picsart-képei
forrás: picsart.com/keeponboobin

„Művészien szerettem volna megörökíteni a szoptatásom – mesélte Cassandra. Miután megértettem, hogy az anyatej nem csak holmi táplálék, hanem egy élő szervezet, azt gondoltam, hogy a szoptatást szépen kifejezné az, hogy a gyermekem egy olyan virág, akit a belőlem fakadó virágszárak, gyökerek táplálnak. De a virág forma nem adta vissza azt a gondolatot, amit szerettem volna. Ezért inkább a fa motívumot választottam. Bátorságra volt szükségem, hogy kiposztoljam a megalkotott képet, de miután megtettem, nagyon rövid idő alatt több, mint 700 hasonló kép került fel az közösségi oldalakra más anyukáktól.” Ez volt az első lépés, amit a világon ma már ezer és ezer anyuka követ.

Szoptatás közös ünneplése

A fotók elárasztották a közösségi médiát, ahol az anyák a szoptatós képeiket (#treeoflife) nemcsak megosztják a felületen, hanem segítenek is egymásnak azt megszerkeszteni. Pár hét alatt óriási kampánnyá duzzadt a „szoptatós fotó alkotás”, amiben az a csodálatos, hogy nem öncélú, mert egymásnak adott ajándékként élik meg az anyák a fotó szerkesztést. Érezhető az összetartozás, a szoptatás közös ünneplése.

Magyarországon „életfás kép”-nek hívják az anyukák a fotókat, ahol a fa gyökereit és lombját összekötő törzs kifejezi a soha el nem múló köteléket anya és babája között. A fotók effektek, szűrők után kerülnek a világhálóra, így diszkréten, de nagyon szép képek formájában mutatják meg a mamák, hogy milyen fontos számunkra a szoptatás.

Hogyan tudod Te is elkészíteni a saját Élet fádat?

Az alkalmazás neve PicsArt, amelynek szlogenje: Make awesome pictures, azaz Készíts csodálatos képeket!

Készítsd el Te is a saját életfádat!

Ingyenes, könnyen letölthető a play áruházakból és nem bonyolult a kezelése sem!

  1. Töltsd le a PicsArt applikációt.
  2. Töltsd le az ingyenes Tree of life matricákat.
  3. Nyisd meg az alkalmazást, és a + jelet nyomd meg. A felnyíló ablakban kiválaszthatod, hogy azonnal készítesz egy képet (Camera) vagy egy korábbi képet választasz ki a mappáidból (Edit), amit szerkeszteni fogsz.
  4. A kép alján megjelenő sávból érintsd meg a Sticker ikont és válaszd ki a Tree Of Life csomagot – itt jelennek meg az ingyenesen használható grafikák.
  5. Kattints a kiválasztott fa képére és az már ott is lesz a fotódon.
  6. Igazítsd úgy a fát, ahogy neked a legjobban tetszik, színezheted is, és ha valami nem tetszik, akkor a kép felett megtalálod a radírt is, amivel korrigálhatsz.
  7. Ha kész vagy nyomj rá a pipára a jobb felső sarokban.
  8. Aztán válaszd ki az alsó sávból a Magic Effects-t és abból keresd meg a neked tetsző stílust.
  9. Ha kész vagy nyomj rá a pipára a jobb felső sarokban és már oszthatod is fotódat!

Próbáld ki Te is!
Minket nagyon elragadtak a szívhez szóló képek!

Cassandra - Picsart-képei
forrás: picsart.com/keeponboobin

szoptatási tanácsadó

Erről a témáról a Szoptatás rovatban olvashatsz többet!

 

 

A Babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenhárom éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket.
Előző cikkRajzoljunk, alkossunk együtt a gyerekkel!
Következő cikkBefagyott tavak – biztonságos rájuk menni?