Emeld ki a gyermeked a szmogból!

emeldki.jpg

Annakidején a rendszerváltás környékén az egykori Mártírok útja volt Budapest leginkább légszennyezett területe. Ekkor figyelmeztették az anyákat először, hogy ne tolják babakocsiban a csecsemőket, mert éppen a babakocsi magasságában a legszennyezettebb a levegő. Ez a helyzet a mai napig nem változott, sőt…

Az elmúlt napok szmogriadói alatt kifejezetten kérték a szülőket, hogy babával, kisgyermekekkel ne tartózkodjanak a szabad levegőn. Valójában se télen, se nyáron nem jó forgalmas út mentén a babát babakocsiban tolni, mert ha éppen szmogriadó nincs is, a kipufogógázt, akkor is a baba kapja.

A baba egészsége szempontjából a legjobb megoldás a hordozókendő használata – foglalja össze a tapasztalatokat Bán Annamária az Okosbaba.hu szerzője  – És nemcsak a koszos levegő miatt fontos a kendő használata, hanem a városi életet egyébként is megkönnyíti, hiszen sokkal egyszerűbb kendővel közlekedni, a járművekre fel-le szállni hordozókendővel.

Az Emeld ki a gyermeked a szmogból! mozgalom a hordozókendő előnyeinek megismertetését tűzte ki zászlajára. Szeretnénk, ha a méregdrága babakocsik helyett ezt a sokkal bababarátabb megoldást választanák az anyukák – teszi hozzá G. Kiss Bernadett a Kölyökvár.hu tulajdonosa.

A népszerű Varróház portál tulajdonosa Majoros Zsuzsa a blog olvasói számára hordozókendő szabásmintákkal teszi könnyebbé a kendők megszerzését, a Kismamablog szerzője Vida Ágnes pedig a hordozás lélektani oldaláról ír majd.

Ha érdekel a babahordozás számos más előnye, ide kattintva nézhetsz meg egy vetítést!

A Babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenhárom éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket.
Előző cikkKapcsolat a babával
Következő cikkInstabil talpszerkezetű cipők

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..