Folyamatos jelenlét – Nonstop tüntetés dr. Geréb Ágnesért

tuntetes-80x80.jpg

Két nappal ezelőtt a Fővárosi Bíróság elutasította Geréb Ágnes és védője fellebbezését, így a Pesti Központi Kerületi Bíróság által elrendelt előzetes letartóztatás jogerőssé vált. A hír másnapján a dr. Geréb Ágnes kiszabadulásáért küzdő csoport aktivistái elhatározták, hogy folyamatos jelenlétükkel fognak demonstrálni a Legfelsőbb Bíróság és a Legfőbb Ügyészség épülete előtt addig, amíg nem látják biztosítottnak dr. Geréb Ágnes és bábatársai jogszerű eljárásban való megítélését.

Felhívás!

Gyere tiltakozni dr. Geréb Ágnes jogtalan fogvatartása ellen!

Tegnap, 2010. november 23-án, kedden délután megjelent a hír, hogy dr. Geréb Ágnes előzetes letartóztatásának 60 nappal való meghosszabbítása ügyében az ügyvédi fellebbezést elutasította a Fővárosi Bíróság.

Indoklásukban azzal érvelnek, hogy a rendőrség nem tartott házkutatást a Napvilág Születésház bejegyzett székhelyén, így tartani lehet a bűnjelek megsemmisítésétől, elrejtésétől. A rendőrség viszont, egyszer sem próbált a családdal egyeztetve bejutni a lakásba és házkutatást tartani. Így felmerül az alapos gyanú, hogy a nyomozó hatóságok direkt arra játszanak, hogy az általuk elmulasztott bizonyítási eljárást használják fel a további fogvatartás indoklására. Tehát, álláspontunk szerint, a nyomozó hatóságok egyes tagjai
bűncselekménnyel gyanúsíthatóak.

Az indoklásban az is szerepel, hogy a bűnismétlés veszélye miatt nem engedélyezik a jóval humánusabb házi őrizetet, hiszen a naponta többször ellenőrzést végző rendőrség szeme előtt rejtve maradna az éppen szülést levezető gyanúsított tevékenysége. Ez röhej!

Súlyosbítja a helyzetet, hogy a jelenlegi bírósági eljárásban a vád szakértői alapvető szülész-orvos szakmai hibákat vétenek, amelyek mindegyike terhelő a vádlottakra. Tehát, a szakértők részéről felmerül az alapos gyanú a hamis tanúzás és a közokirat hamisítás bűncselekményére.

Mindezért követeljük, hogy a rendőrség, az ügyészség és a bíróság vezetői és felügyeleti szervei kezdeményezzenek vizsgálatot az ügyben! Nevezzék meg azokat, akik mulasztásukkal hozzájárultak dr. Geréb Ágnes jogtalan fogvatartásához!

Mi, a dr. Geréb Ágnes kiszabadulásáért küzdő csoport aktivistái elhatároztuk, hogy folyamatos jelenlétünkkel fogunk demonstrálni a Legfelsőbb Bíróság és a Legfőbb Ügyészség épülete előtt addig, amíg nem látjuk biztosítottnak dr. Geréb Ágnes és bábatársai jogszerű
eljárásban való megítélését.

Kérünk mindenkit, hogy jelentkezzen a nonstop.tuntetes@gmail.com e-mail címen az alábbi információkat megadva, hogy követeléseinket komolyan vegyék.

  • elérhetőségek (e-mail, mobil telefonszám)
  • napszak, amikor ráérsz
  • milyen közel dolgozol vagy laksz a helyszíntől?
  • részt vállalnál-e a szervezésben is?
  • mit tudsz felajánlani?

A Szervezők

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenkét éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkNoll Andrea Nandu: Vajúdástámogatás mindenkinek – 20% kedvezmény
Következő cikkIsmét három év lesz a gyes időtartama

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..