Gyakorlófüzetek ovisoknak, kisiskolásoknak

A Tessloff-Babilon kiadó Tanulás sorozatai a kíváncsi és kísérletező kedvű óvodásoknak és kisiskolásoknak nyútanak jól követhető, világos, logikus, és szórakoztató feladatokat – a sikeres tanulás feltételeit. Az első sikerélmény még magasabbra röpít…

Óvodásoknak

Az Új Ovi Suli sorozat a korábbihoz hasonlóan a 3-6 éves korú gyerekek részére tartalmaz érdekes, változatos és tanulságos feladatokat. Ezek segítségével lépésről lépésre fejleszthetik azokat a készségeiket, amelyekre később oly nagy szükségük lesz az eredményes iskolai tanuláshoz. A kifestő és rajzos feladatok a gyerekek motorikus készségét csiszolják, így az iskolában majd nem okoz gondot az írás elsajátítása. A fejtörők és a képkereső feladatok révén a kis olvasó nemcsak remekül szórakozik, de javul a koncentrációs képessége is, a számolós feladványok pedig a kombinációs készséget gyarapítják. A kedvesen megrajzolt figurák hozzájárulnak a sorozat sikeréhez.

Az Egér-Ovi sorozatban egy mókás kisegér vezeti a 4-6 éves gyerekeket a logikus és kreatív gondolkodás, a kombinációs készség és a fantázia világába. Eközben a kis olvasók a tematikus kötetekből megismerhetik környezetüket: a játszóteret, az állatkertet, a falut, a vonatot. Mesmerkdehetnek a tűzoltók életével is, vagy szülinapi zsúr részesei lehetnek.

A négy- hatéves korosztálynak készült a Képről – képre című sorozat négy füzete. Ezekből a gyerekek játékos formában tanulhatják meg az olyan fogalmakat, mint pl. a “kicsi” és a “nagy”, a “több” és a “kevesebb”, stb. Az írás és a számolás megtanulását előkészítő, készségfejlesztő gyakorlatok a gyerekek érdeklődésére, játékosságára építenek, így könnyítik meg számukra a későbbi, iskolai munkát.

Kisiskolásoknak

A Suli plusz sorozat olvasás-tanulást segítő munkagüzetei közü az Olvasóka 1. című kötete rövid állatmeséket tartalmaz, melyet kezdő olvasóknak szánunk. A tanulságos történetek a már olvasóknak és a hamarosan olvasóknak is remek szórakozást ígérnek. Az Olvasóka 2. című kötet tréfás meséket tartalmaz, melyeket már a kezdő olvasók is önállóan olvashatnak. A kötetben szereplő mesék közül néhány népmesei elemekből építkezik, mások modern történetvezetésűek, vidám, groteszk, fantáziadús írások, amelyeknek furcsa, sajátos logikája nagyon közel áll a mai gyerekek gondolkodásmódjához.

Az Olvasóka 3. című kötet gazdagon illusztrált, rövid, ismeretközlő szövegeket tartalmaz. Mindennapjaink elengedhetetlen része az óra vagy a golyóstoll, de tudjuk-e, ezek hogyan működnek? Az Olvasóka 3-ban a hétköznapi tárgyak titkaival is megismerkedhetnek a gyerekek, ezáltal könnyebben eligazodhatnak a mindennapokban. Ezzel az Olvasóka kötettel azok a gyerekek is próbára tehetik a tudásukat, akik már jól olvasnak. A kötetekben szereplő történetekhez szervesen illeszkednek Kelemen Czakó Rita szellemes, kedves rajzai.

A Suli plusz sorozat Környezetünk füzeteiből a gyerekek rendhagyó módon ismerhetik meg a környezetüket: az évszakokat, a növényeket és az állatokat. A kísérletek során olyan egyszerűnek tűnő kérdésekre kahatnak választ, mint: Merről süt a nap? Hogyan kell tojást festeni? Milyen színű ruhát érdemes felvenni melegben vagy hidegben? A sorozat Kelemen Czakó Rita humoros, kedves rajzai nemcsak felkeltik a gyerekek érdeklődését, hanem segítenek is nekik az önálló feladatmegoldásban. Az oldalpárok felépítése jól áttekinthető: Tudod-e – figyelemfelkeltés; Gyere, nézzük meg! – izgalmas részletek; Próbáld ki! – otthoni eszközökkel végezhető, egyszerű kísérletek

Kapcslódó link: Tessloff-Babilon kiadó

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenkét éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkTipp: egészséges innivalók kismamáknak
Következő cikk”Az Én Történetem” – Babafalva Irodalmi Pályázat

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..