Gyerektorta kezdő háziasszony módra

torta kezdőknek

Persze, nem csak kezdő háziasszonyoknak szánom: ha nem érünk rá, akkor is érdemes próbálkozni vele. Vajas piskóta-sütéssel egy óra, készen vett piskótalappal negyed óra az elkészítése.

Süssünk először is egy vajaspiskóta tortalapot úgy hat tojásból. Hat tojás sárgáját keverjük ki fehéredésig hat evőkanál cukorral, csorgassunk bele hat evőkanálnyi olvasztott vajat, és keverjük ki újra sima krémmé. Pár csepp vaníliaesszencia jöhet bele, fél csipetnyi só. Hat evőkanálnyi lisztet forgassunk el egy fél tasak sütőporral, és szép lassan, folyamatos keverés mellett keverjük a krémbe. Ezután a hat tojás keményre vert habját forgassuk bele óvatosan. Kivajazott-kilisztezett, 28 centis tortaformában süssük meg. 175 fokos sütőben nagyjából fél óra – persze, ellenőrizzük hurkapálcikával, mielőtt kivennénk a sütőből. Ha kihűlt, vágjuk három részre.

Nos, ha nincs időnk-kedvünk-gyakorlatunk-sütőnk-lisztünk-más egyéb, akkor vegyünk egy guszta tortalapot.

Készítsünk elő három hidegen kikeverhető vaníliás krémet, és egy rész tejjel, két rész tejszínnel készítsünk belőle sűrű vaníliás krémet. Készítsünk elő egy üveg házi baracklekvárt és egy üvegnyi barackszörpöt, kis citromlét, és úgy húsz darab babapiskótát. Jön az őrült komoly tortálás: egy tortalapot kenjünk meg a lekvárral, jöhet rá egy adag vaníliakrém, erre a citromos baraklébe forgatott babapiskóta. Megint piskótaréteg, megint baracklekvár, megint vaníliakrém, megint citromos-barackszörpös babapiskóták. Az utolsó tortalapra csak lekvár és vaníliakrém kerül – lehet bátran girbe-gurba, hullámos, kesze-kusza a tetejére, végtére is házi tortát készítettünk, nem cukrászat ez. A torta oldalát rakjuk ki a szörpbe mártott, meglekvározott oldalú fél babapiskótákkal. A torta tetejére pár csík baraclekvár kerülhet, a színe kedvéért, majd színes cukorgyöngy, hogy vonzóbb legyen.

Kész. Édes, puha, finom: jó étvágyat!

 

hirdetés
Lakberendezési tanácsadó, kreatív nő, aki szereti a finomságokat és a gyönyörű, kreatív környezetet. Kedves Olvasónk! Szakértőnk elfoglaltságai miatt nem tudja tovább folytatni szakértői rovatát. A kérdezési lehetőséget azonban biztosítjuk számodra - ugyanebben a témában – ajánljuk aktív szakértőnket neked! Az eddigi kérdéseket és válaszokat, továbbra is olvashatod itt az oldalunkon.
Előző cikkSport pocakkal: melyiket válasszam?
Következő cikkHázi fagylalt