Gyermekfogászati központ nyílt Budapesten

A Heim Pál Gyermekkórház egykori Rottenbiller utcai épületében alakították ki, és adták át 2009. november 18-án a Fővárosi Gyermekfogászati  Központot. A centrum adottságai révén alkalmas a fővárosi gyermek fogászati és fogszabályozó, valamint a fogászati megelőzési feladatainak ellátására.

Nemcsak a fővárosi, de akár az egész régió fogyatékkal élő gyermekinek fogászati szakellátására is lehetőséget kívántak teremteni. Az ellátó központ kielégíti a speciális igényeket, eszközeiben, módszereiben a legkorszerűbb módszereket biztosítja. Nem csupán egy regionális ellátó központ jött létre, hanem személyi és szakmai feltételeit tekintve, egy olyan országos módszertani képzőhely, amely magába foglalja a fej-nyak rendellenességgel született gyermekek fogászati, fogszabályozó és logopédiai gondozását is.

Az új centrum, az Unióban is példaértékűen, egy intézményen belül integrálja a speciális fogyatékkal született gyermekek komplex gondozását, a fogászati és fogszabályozó ellátást, a szájhigienés nevelést, logopédiai, pszichológiai háttérrel,  a kutató- és  fejlesztő munkát.

Az 1072 Budapest, VII., Rottenbiller utca 26. szám alatti épületben található betegbehívó-, informatikai-, képtovábbító rendszerek szervesen illeszkednek az intézmény jelenlegi feladataihoz. A váró helyiségek, a vizsgálók kialakítása maximálisan alkalmazkodik a gyerekek igényeihez. A felújítást és átalakítást a Fővárosi Önkormányzat 75 millió forint értékben biztosította. A kivitelezést a FIMŰV koordinálta és ellenőrizte. A várótermek feszültségoldó képeinek festését a Danubius Hotels Group támogatta.

A Heim Pál Kórház szervezeti keretében évtizedek óta működik a Zoltán utcai Állcsontorthopédiai és Fogszabályozási Osztály. A méltatlan körülmények között működő, kiválóan képzett szakember gárda most méltó helyen folytathatja a szakmai, tudományos és egészségnevelő tevékenységét. A tervezett komplex ellátás kiemelkedő színvonalát Prof. Dr. Végh András osztályvezető főorvos  vezetése és szakmai felügyelete biztosítja. A fogászati prevenció vezetését 2009 nyarától Dr. Dima Magdolna főorvos asszony irányítja.

„Célunk az, hogy az új központban csak mosolygós, vidám és elégedett gyermekekkel, szülőkkel találkozhassunk.” – mondja Buncsik Ildikó kommunikációs vezető.

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenkét éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkInfraszauna: télen is jó formában!
Következő cikkKarácsonyi mézeskalács figura recept

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..