
Teljes kiölésű liszttel készül, zamatos a friss gyümölcsöktől lesz. Szinte bármilyen más idénygyümölccsel elkészíthető.
Hozzávalók:
- 5 szem őszibarack
- 20 dkg meggy
- 20 dkg teljes kiörlésű búzaliszt
- 5 dkg rétesliszt
- 1 csomag sütőpor
- 3 tojás
- 1 dl tej
- 10 dkg vaj vagy margarin
- 8 dkg cukor
- 25 dkg túró
- 1 tojás
- 2 evőkanál cukor
Elkészítés:
A barackot hámozzuk meg és kockázzuk fel, a meggyet magozzuk ki. A liszteket, sütőport keverjük össze. A 3 tojást verjük fel habosra, adjuk hozzá a vajat, tejet és cukrot. Forgassuk össze a száraz és nedves összetevőket, amíg csomómentes lesz.
Öntsük sütőpapírral bélelt tepsibe a tésztát. A gyümölcsdarabokat rendezzük el a tészta tetején. Keverjük össze a túrót, 1 tojást, 2 evk. cukrot és kenjük a gyümölcsréteg tetejére. Előmelegített sütőben süssük készre kb. 40 perc alatt. Melegen, 1 gombóc vanília fagylalttal még finomabb.
RECEPT LETÖLTHETŐ INNEN!
hirdetés