A nyársakban az a jó, hogy mutatósak, egyszerűen elkészülnék, és tetszés szerint variálhatóak. A gyümölcsök „szomszédsága” pikáns ízt ad a húsnak, de a grill gyümölcs desszertnek is kiváló.
Gyümölcsös csirkesaslik
Felváltva húzzuk rá a fa pálcákra a kockára vágott, enyhén besózott csirkemellet és a közepes darabokra vágott gyümölcsöket, például almát, körtét. Ezután már csak annyira a dolgunk, hogy sütőbe téve néha megforgatjuk a grill alatt.
Mézes gyümölcssaslik
Ennek a desszertnek az elkészítéséhez felhasználhatunk például epret, szőlőt, ananászt is. Egy kanál mézet keverjünk össze egy kis vízzel, ebbe forgassuk bele a kockázott gyümölcsöt még a nyársra húzás előtt. Grillezés után az édes folyadék hatására enyhén karamellás íze lesz a gyümölcsöknek.
Vigyázzunk, hogyha elkészültek a nyársak, a gyerekeket soha ne hagyjuk felügyelet nélkül enni, az egészen kicsiknek pedig szedjük le a falatokat a kistányérjukra.
Windisch Adrienne dietetikus receptjei