Gyümölcssaslik recept, kétféleképpen

saslik.jpg
hirdetésLevilla Pöttöm Tanoda

A nyársakban az a jó, hogy mutatósak, egyszerűen elkészülnék, és tetszés szerint variálhatóak. A gyümölcsök „szomszédsága” pikáns ízt ad a húsnak, de a grill gyümölcs desszertnek is kiváló.

Gyümölcsös csirkesaslik

Felváltva húzzuk rá a fa pálcákra a kockára vágott, enyhén besózott csirkemellet és a közepes darabokra vágott gyümölcsöket, például almát, körtét. Ezután már csak annyira a dolgunk, hogy sütőbe téve néha megforgatjuk a grill alatt.

Mézes gyümölcssaslik

Infinety hirdetés

Ennek a desszertnek az elkészítéséhez felhasználhatunk például epret, szőlőt, ananászt is. Egy kanál mézet keverjünk össze egy kis vízzel, ebbe forgassuk bele a kockázott gyümölcsöt még a nyársra húzás előtt. Grillezés után az édes folyadék hatására enyhén karamellás íze lesz a gyümölcsöknek.

Vigyázzunk, hogyha elkészültek a nyársak, a gyerekeket soha ne hagyjuk felügyelet nélkül enni, az egészen kicsiknek pedig szedjük le a falatokat a kistányérjukra.

Windisch Adrienne dietetikus receptjei

 

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenkét éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkMediterrán gyümölcsleves
Következő cikkVeszélyes-e a darázscsípés?

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.