Mediterrán gyümölcsleves

mediterrán_gyümölcsleves.jpg

Hozzávalók 4 főre: 500 ml krémes natúr joghurt, kb. 2dl narancslé, 2-3 db őszibarack, 500g vegyes bogyós gyümölcs (pl. ribizli, szeder, málna, áfonya).
A meghámozott őszibarackot alaposan összeturmixoljuk a joghurttal, majd felöntjük a narancslével a kívánt íz és állag eléréséig. Minél érettebb barackot választunk, annál kevésbé kell utólag édesíteni, de ha szükségét érezzük, 1 éves kortól tehetünk bele egy kevés mézet is.

Az így elkészített lébe tesszük a megtisztított vegyes gyümölcsöt. Néhány órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek, így kellemesen hűsítő, vitamindús levest kapunk.

Windisch Adrienne dietetikus receptje

hirdetés
A Babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenhárom éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket.
Előző cikkTerhesség és alkohol tematikus hét a Facebookon
Következő cikkGyümölcssaslik recept, kétféleképpen

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .