Hűsítő nyári puncsok

nyári puncsok

Hűsítő ribizli puncs

Az isteni, fanyar piros ribizli nagyon jó alap a savanykás nyári frissítőkhöz. A megtisztított, lecsumázott pirosló bogyókat öntsük egy nagy üveg aljára. Hozzá narancsot, mézet, fahéjat és szegfűszeget tegyünk, azután rummal locsoljuk meg, és száraz vörösbort kapjon. Hagyjuk ázni egy napig a hidegben. Utánaöntsük fel pezsgővel. Tébolyítóan érzéki, ördögi ital, és úgy hűsít, mintha gleccsert nyeltünk volna.

Hűsítő őszibarack puncs

A megtisztított, csorgó levű őszibarackokat egy nagy üvegbe tesszük, rákanalazunk egy kevés mézet, kapnak néhány citromarikát és egy egész narancsot felkarikázva, egy-két darab fahéjat, néhány szem szegfűszeget, egyetlen pohárka erős konyakot, majd egy üveg muskotályos fehérbort. Pokolian behűtjük az egészet, majd amikor isszuk: szűrés után könnyű, száraz pezsgőt csorgatunk hozzá. Érdemes megkóstolni!

hirdetés
Lakberendezési tanácsadó, kreatív nő, aki szereti a finomságokat és a gyönyörű, kreatív környezetet. Kedves Olvasónk! Szakértőnk elfoglaltságai miatt nem tudja tovább folytatni szakértői rovatát. A kérdezési lehetőséget azonban biztosítjuk számodra - ugyanebben a témában – ajánljuk aktív szakértőnket neked! Az eddigi kérdéseket és válaszokat, továbbra is olvashatod itt az oldalunkon.
Előző cikkÉléskamra tippek
Következő cikkSminkek és évszakok