Így szült Katalin hercegné

Katalin-és-Vilmos.jpg

15 óra vajúdás után Katalin kisfiúnak adott életet. Az újszülött  3,8 kilogrammos súllyal jött a világra hétfőn, londoni idő szerint fél 5-kor. A szülés komplikációmentes volt.

Katalin cambridge-i hercegnőt hétfőn kora reggel autóval vitték kórházba, vele tartott a gyermek apja Vilmos herceg is. Katalin hercegnő a természetes szülés mellett döntött, Hipnoszülés (HypnoBirthing) módszerrel és jógával készült. A szülés rendben zajlott, komplikációktól mentesen. Az orvosok mellett csak Vilmos volt jelen, és amikor a gyermek megszületett, a házaspár – mielőtt még értesítették volna a királyi családot – egy órát hármasban töltött elsőszülöttjével.

Katalin-és-VilmosAz  egyelőre csak “Baby Cambridge” néven emlegetett fiúgyermek és édesanyja a Kensington-palota – a házaspár londoni rezidenciája – által kiadott hivatalos közlemény szerint jól van, és “éjszakára” a londoni St. Mary’s kórházban marad. A közlemény nem részletezi, hogy a hercegnő és elsőszülöttje hány éjszakát tölt a kórház Lindo Wing nevű szülészeti magánklinikáján.

Vilmos herceg a kisfiú megszületése utáni nyilatkozatában közölte, hogy ő és Katalin nem is lehetnének boldogabbak.

Károly trónörökös, Vilmos édesapja is nyilatkozatot adott ki, közölve, hogy ő és második felesége, Kamilla cornwalli hercegnő “túláradó örömmel” értesült az első unoka megérkezéséről. “A nagyszülővé válás egyedülálló pillanat mindenki életében, és rendkívüli büszkeséggel és boldogsággal tölt el, hogy most első ízben nagypapa lettem” – hangsúlyozta a 64 esztendős trónörökös.

A nagy nehezen kivárt világraszóló hír után valószínűleg további türelemre lesz szükség a világsajtó részéről, az udvar ugyanis már jó előre jelezte, hogy a hercegi utódot és szüleit minden lehetséges eszközzel óvni fogja a fürkész kameráktól. Vilmos és Katalin valószínűleg a hercegnő szüleinek Londontól 90 kilométerre fekvő birtokára vonul vissza egy időre az újszülöttel.

UPDATE 07.24.: Képek a brit trónörökösről itt>>

Babafalva.hu/MTI, fotó: Carfax2/Wikimedia

A Babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenhárom éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkTarzan-kalandok Újpesten
Következő cikkSzámoljunk le nyári stresszforrásainkkal!