Ingyenes gyerektaxi Pécsen

gyerektaxi

Sok szülőnek okoz gondot, hogy gyermekének foglalkozásait, összeegyeztesse a saját munkájával, nem beszélve a gyermekfelügyeletről, amit gyakran csak nagy logisztika árán sikerül megoldani. Ehhez kínálnak most segítséget.

Februártól indul el a gyerektaxi a Pécsimami Közhasznú Egyesület koordinálásával, de még várják azoknak a szülőknek a jelentkezését, akik szeretnék igénybe venni a szolgáltatást. A taxi ingyenes lesz, a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. által vezetett konzorcium „Munka és család – A nők munkaerő-piaci helyzetének javítása és Nő-Köz-Pont létrehozása Pécsett” című, Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében elnyert pályázati támogatásának köszönhetően.

A gyerektaxi sokak számára nyújthat segítséget a munka és a család összehangolásában. Eddig 14-16 gyermek édesanyja jelentkezett, de még várjuk azokat, akiknek ez a lehetőség megkönnyítené a mindennapokat – mondta Gellén Nóra.

A Pécsimami Közhasznú Egyesület elnöke hozzátette, hogy az online jelentkezési űrlapot kitöltőkkel a Pécsi Nő-Köz-Pont munkatársa telefonon felveszi a kapcsolatot és egyezteti, hogy a gyerekeket mely napokon és milyen időpontban kellene elvinni a megadott helyszínre, majd a hónap végére elkészül az útvonalterv. A programba bekerülő 4-14 éves korú gyerekekért fix időpontban megy egy kisbusz, amelyet hivatásos sofőr vezet, az utazókra pedig szakképzett gyerekfelügyelő vigyáz.

Érdemes-e a kiscsoportos gyermekeket különórára járatni?

Gellén Nóra elmondta, a gyerektaxi szolgáltatásra azon szülők jelentkezhetnek a pecsimami.hu honlapon található űrlap kitöltésével, akiknek munkaideje túlnyúlik az óvoda vagy az iskola nyitvatartási idején, illetve azok is, akik egy-egy napon nem tudják elvinni gyermeküket egy iskolán kívüli foglalkozásra.

Még mielőtt a gyerektaxi szolgáltatás elindul, a VOKE Vasutas Művelődési Házban egy kötetlen program keretében ismerkedhetnek meg a szülők és gyermekek a sofőrökkel és gyerekfelügyelőkkel.

forrás és fotó: bama.hu

Erről a témáról még az Ovisok rovatunkban olvashatsz többet!

Szólj hozzá Te is!

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..