Vízi tanfolyamok vs intim fertőzések

Aquanatal vizi tanfolyamok

Gyakran kérdezik a kismamák, hogy nem nagyobb-e az intim fertőzésekre való hajlam a vízi tanfolyamok alkalmával, mint egyébként? Nos, a tapasztalatok azt mutatják, hogy egyáltalán nem.

Én 14 éve tartok Aquanatal tanfolyamokat és egyáltalán nem fordulnak elő a vízi órákkal összefüggésbe hozható fertőzések.

Az Aquanatal órák kifogástalan vízminőségű medencékben zajlanak, az uszodai környezet is tiszta, rendezett. A kismamák odafigyelnek az általános higiéniás feltételek betartására. Mint pl. WC használat előtti, utáni kézmosás, a fürdőruha alapos kimosása óra után, a közösen használt ülőfelületek törülközővel való használata, a megfelelő tisztálkodás és szárítkozás. Ezek azonban általános szabályok. A mindennapi életben sokkal több, fertőzésveszélyes dolog vesz körül bennünket.

Aquanatal – torna, tánc, jóga, lebegés

Intim fertőzések okai

Az intim fertőzéseknek több oka lehet. Egy tömegközlekedési eszközökön való utazás után vagy sok ember által használt wc, pl. bevásárlóközpontban való mosdó használat előtt/ után feltétlenül szükséges a kézmosás. Fontos ügyelnünk a megfelelő, nem műszálas alsónemű viselésére is. A hüvelyflóra meggyengülésének lehet az oka lelki eredetű, de lehet táplálkozási zavar, szexuális úton terjedő bakteriális fertőzések stb., de mindegyik alapja, a hüvelyflóra normál, savas közegének, természetes védekező rendszerének felborulása. Ennek védelmére széles spektrumban ajánl a szakirodalom természetes módszereket, a tejsavat tartalmazó intim mosakodókon át, a sós, gyógynövényes ülőfürdőkön keresztül, az olívaolajos tampon használatáig.

Az egészséges hüvelyflóra

Ez azonban a mindennapi életünk és intim higiéniánk része, nem kötődnek a vízhez. Ha odafigyelünk magunkra szépen karbantarthatjuk testünk működését, nem érdemes lemondani egy olyan fantasztikus közegről, mint a víz a várandósság alatt, sőt a szülés során sem.

Számos tanulmány bizonyítja ma már, hogy pl. a vízben szülés sokkal kevesebb fertőzési kockázatot jelent a kismama számára, mint a szárazföldi.

Vízben vajúdás és szülés – minden információ egy helyen!

Itt az ideje tehát, hogy ledöntve az elmúlt évtizedek elavult dogmáit és alaptalan félelmeit, várandósság alatt is örömmel és aktívan használjunk a csodás, vizes közeget!

Szeretettel várunk minden mozogni vágyó kismamát továbbra is Aquanatalon!
mamavilag.hu

Radnics Adrienn
gyógytornász, Aquanatal és babaúszás oktató, hidroterapeuta

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

Gyógytornász, Aquanatal oktató, babaúszás oktató, hidroterapeuta. A PTE Gyógytornász szakán végeztem 2003-ban. Elvégeztem a Birtlight® kismama jóga oktatói tanfolyamot. a Watsu, vízi terápiás módszerrel is, amellyel 2007-óta foglalkozom és babaúszás oktatóvá is váltam. Ezek a módszerek hatékonyabbá teszik a szülésre való felkészülést, ezért szívből ajánlom nektek! Amint láthatjátok "vízi ember vagyok", várom kérdéseiteket a következő témakörökben: szülésre felkészülés, Aquanatal, kismama jóga, szülőpozíciós jóga, babaúszás.
Előző cikkIngyenes gyerektaxi Pécsen
Következő cikkIngyenes konduktív szűrővizsgálat a Semmelweis Egyetemen

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..