Kacagtató-Ölbeli játékok magyar költők verseire 1-2. lapozók

Kacagtató könyvek

Kacagtató – Ölbeli játékok magyar költők verseire 1., és 2. című lapozók – J. Kovács Judit Kerekítő baba-mama foglalkozáshálózat vezetőjének válogatásával és játékleírásával már kaphatóak. A Móra Kiadó gondozásában Szalma Edit és Pásztohy Panka rajzaival megjelenő lapozókban, a verssorokhoz kapcsolódó játékötletek és mozdulatkincs is található a legkisebbek nagy örömére.

Játsszunk a picikkel Kányádi Sándor, Illyés Gyula, Zelk Zoltán és más költők soraira!

Cirókázók, reptetők, höcögtetők, lógázók teremtenek önfeledt perceket és már születéstől körbeveszi gyermekünket az érintés, ölelés, és a mosoly.

A Kacagtató baba lapozósorozat egy újszerű, szokatlan vállalkozás, melynek köszönhetően híres költőink verssorainak hangulatát már pár éves korban is átélhetik, átérezhetik a kisgyermekek.

A kapcsolódó mozdulatkincs számukra is izgalmassá teszi, hisz ebben az életkorban alapvető az érintés, együttmozgás és a végén a kihagyhatatlan csattanó. A szülők, nagyszülők a kicsik érzelmi biztonságát és művészeti nevelésüket támogatva, a népi kincsek mellett, mától nagy költőink soraira is ringathatják, szeretgethetik a kicsiket. A kisdedként megismert sorok később, óvodáskorban új színezetet, tartalmat kapnak, amikor már a teljes verseket tárjuk eléjük. Az összeállításkor fontos szempont volt, hogy nagyanyáinktól örökölt ölbeli játékok mintájára, a 0-3 éves korosztálynak megfelelő terjedelmű szöveget és egyszerű, de változatos mozdulatkincset kínáljunk.

Ajánló

Az élet első évei érintésekből, ölelésekből állnak, a felcseperedő kisgyermek életszükségletei közé tartoznak.
Meghatározó, utólag pótolhatatlan érzelmi biztonságot nyújtanak. Érintés és humor-  múltunk és jövőnk közös lételemei; a régi paraszti kultúrában és a mai világban egyaránt fontosak.

Felgyorsult, eltárgyiasodott világunkban különösen fontos, hogy a szülő hangja, érintése, mosolya, ölelése kísérje a gyermeket. A személyes kapcsolatok és az összenevetések elmaradhatatlanok. A Kacagtató sorozat ebben van segítségünkre! Ne feledjük, hogy sokszor ismételve játsszuk mindegyiket! Ezek nem versek, hanem eljátszható rigmusok. Ízlelgessük kántálva, ösztönösen vagy az iránytűnek szánt játékleírás szerint! Némelyiket billegtessük egyszerű dallammal pár hangon!

A kisgyermekek első játékai, melyekkel a még beszélni sem tudó kicsinyét szórakoztatja a szülő, nagyszülő, nagytestvér, vagy más hozzátartozó, mindig is az embert körülvevő tárgyak és tevékenységek köré épültek.

A nagyanyáinktól örökölt gazdag, időtálló, értékes játéktár mellett, szeretettel ajánlom A Kacagtató játékos sorait, melyek alkalmat adnak a kisgyermekünkkel való önfeledt játékra, cirógatásra, lógázásra, dögönyözésre.

A nevetésben mindig ott a szeretet!

Mentés

Szólj hozzá Te is!

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..