Karcsúsító Pilates – így add le az ünnepek alatt felszedett kilókat

Karcsúsító Pilates
hirdetésLevilla Pöttöm Tanoda

Alig akad olyan, aki ne szedett volna fel pár kilót az ünnepek alatt. Azonban mindössze napi néhány perc Pilates-szel megszabadulhatunk a nem kívánt kilóktól Joseph Pilates 75 év után végre magyarul megjelent könyvében, a Pilates Bibliában található gyakorlatokkal.

A most bemutatott Fűrész, az egyik leghatékonyabb derékkarcsúsító gyakorlat. Segítségével néhány hét alatt eltüntethetjük az úszógumit, ráadásul jótékonyan hat derék- és hátfájás ellen, ezért ülőmunkát végzőknek különösen ajánlott. A gyakorlatokat bemutató képeken Joseph Pilates látható.

Fűrész – az egyik legjobb Pilates gyakorlat

Kiinduló helyzet: nyújtott ülés, lábak csípőszéles terpeszben, lábfejek pipálnak. Két karunk oldalsó középtartásban. Emelkedjünk ki a csípőnkből, hátunk egyenes legyen és fejtetővel nyúljunk meg a plafon felé.

Infinety hirdetés

Végrehajtás: törzsfordítás oldalra és a kezünkkel 3 mozdulattal „fűrészeljük le” ellentétes kislábujjunkat, miközben teljesen kifújjuk a levegőt. Gerincünk nagy megtekert C-betűt formázzon, hasizmainkat húzzuk be és fel a gerincünk irányába. Csípőnket tartsuk mozdulatlanul, miközben nyúljunk el a kislábujjunk mellett, egyre hosszabban és még hosszabban. Ismételjük meg a másik oldalra is. 4 párat végezzünk belőle.

Nem szabad erőltetni!
Az ünnepek alatt felszedett kilókat fokozatosan kell leadni, ha azt akarjuk, hogy ne hízzuk vissza legalább jövő karácsonyig. A bemutatott gyakorlatból kezdetnek néhány alkalom elég, majd fokozatosan növeljük az adagot, semmiképpen sem erőltessük. A lényeg a rendszeresség: végezzük minden nap néhány percig a gyakorlatot és észrevétlenül szabadulhatunk meg a plusz kilóktól. Ráadásul sokkal fittebbnek fogjuk érezni magunkat – tanácsolja Simonfi Ági Pilates szakértő, a Pilates Biblia kiadója.

 

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

Kedves Olvasónk! Szakértőnk elfoglaltságai miatt nem tudja tovább folytatni szakértői rovatát. A kérdezési lehetőséget azonban biztosítjuk számodra - ugyanebben a témában – ajánljuk aktív szakértőnket neked! Az eddigi kérdéseket és válaszokat, továbbra is olvashatod itt az oldalunkon.
Előző cikkFogyókúra tippek: együnk egészségesen!
Következő cikkAz egészséges fogyókúra és a tartós fogyás alapjai