Karcsúsító Pilates – így add le az ünnepek alatt felszedett kilókat

Karcsúsító Pilates

Alig akad olyan, aki ne szedett volna fel pár kilót az ünnepek alatt. Azonban mindössze napi néhány perc Pilates-szel megszabadulhatunk a nem kívánt kilóktól Joseph Pilates 75 év után végre magyarul megjelent könyvében, a Pilates Bibliában található gyakorlatokkal.

A most bemutatott Fűrész, az egyik leghatékonyabb derékkarcsúsító gyakorlat. Segítségével néhány hét alatt eltüntethetjük az úszógumit, ráadásul jótékonyan hat derék- és hátfájás ellen, ezért ülőmunkát végzőknek különösen ajánlott. A gyakorlatokat bemutató képeken Joseph Pilates látható.

Fűrész – az egyik legjobb Pilates gyakorlat

Kiinduló helyzet: nyújtott ülés, lábak csípőszéles terpeszben, lábfejek pipálnak. Két karunk oldalsó középtartásban. Emelkedjünk ki a csípőnkből, hátunk egyenes legyen és fejtetővel nyúljunk meg a plafon felé.

Végrehajtás: törzsfordítás oldalra és a kezünkkel 3 mozdulattal „fűrészeljük le” ellentétes kislábujjunkat, miközben teljesen kifújjuk a levegőt. Gerincünk nagy megtekert C-betűt formázzon, hasizmainkat húzzuk be és fel a gerincünk irányába. Csípőnket tartsuk mozdulatlanul, miközben nyúljunk el a kislábujjunk mellett, egyre hosszabban és még hosszabban. Ismételjük meg a másik oldalra is. 4 párat végezzünk belőle.

Nem szabad erőltetni!
Az ünnepek alatt felszedett kilókat fokozatosan kell leadni, ha azt akarjuk, hogy ne hízzuk vissza legalább jövő karácsonyig. A bemutatott gyakorlatból kezdetnek néhány alkalom elég, majd fokozatosan növeljük az adagot, semmiképpen sem erőltessük. A lényeg a rendszeresség: végezzük minden nap néhány percig a gyakorlatot és észrevétlenül szabadulhatunk meg a plusz kilóktól. Ráadásul sokkal fittebbnek fogjuk érezni magunkat – tanácsolja Simonfi Ági Pilates szakértő, a Pilates Biblia kiadója.

 

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

Kedves Olvasónk! Szakértőnk elfoglaltságai miatt nem tudja tovább folytatni szakértői rovatát. A kérdezési lehetőséget azonban biztosítjuk számodra - ugyanebben a témában – ajánljuk aktív szakértőnket neked! Az eddigi kérdéseket és válaszokat, továbbra is olvashatod itt az oldalunkon.
Előző cikkFogyókúra tippek: együnk egészségesen!
Következő cikkAz egészséges fogyókúra és a tartós fogyás alapjai