Finom és gyors harapnivaló babáknak és felnőtteknek egyaránt. Főzelékhez feltétnek vagy önmagában is finom. Ez a bababarát verzió nincs fűszerezve, mivel maguk az összetevők tökéletesen kiegészítik egymást. A sárgarépától édes, a fehérrépától karakteres, az almától savanykás íze lesz.
Babáknak nagyjából egy éves kortól adható, ha nem érzékeny a tojásra és gluténre.
Hozzávalók (8 darabhoz):
- 2 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 1 alma
- 1 tojás
- 2 evk. liszt (lehet zabliszt)
- kókuszzsír (lehet más zsiradék)
- ízlés szerint petrezselyem vagy kapor
Elkészítés:
A zöldséget, gyümölcsöt meghámozzuk, és nagylyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a tojást, lisztet, zöldfűszert, és átforgatjuk a keveréket. Serpenyőben kevés kókuszzsírt felhevítünk. A keverékből golyókat formázunk, serpenyőbe rakjuk, és villával óvatosan lenyomkodjuk. Nem kell nagyon laposra, mivel a tojás-liszt szinte csak bevonja a zöldségeket, épp annyi van csak benne, hogy összetartja. Kb. 1 perc alatt megsül az egyik oldala, majd megfordítjuk.