Kiengedték a börtönből Geréb Ágnest

GerébÁgiplakát1801-80x80.jpg

A mai napon, egy nappal a születésnapja után, megszüntette Geréb Ágnes előzetes letartóztatását, és házi őrizetbe helyezte a szülész-nőgyógyászt a Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB). A bíróság úgy látta, hogy nem szükséges a legszigorúbb kényszerintézkedés fenntartása, a nyomozás akadályozásának veszélye már nem áll fenn. Egyedül a bűnismétlés lehetősége áll fenn, de ehhez elegendő a házi őrizet is.

A tárgyalóteremből kilépő Geréb Ágnest többen átölelték a bíróság folyosóján.

Geréb Ágnes szabadon bocsátásáért már több tüntetést tartottak Magyarországon és külföldön is, tiltakozott több hazai és külföldi szaktekintély, szakmai és civil szervezet.

Geréb Ágnes fogva tartásával kapcsolatban egy bizottsági jelentés is készült, ám azt – a korábbi tervekkel ellentétben – nem tárgyalta hétfőn az Országgyűlés emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottsága. Az egyik előterjesztő, az LMP-s Szabó Tímea azt kérte a bizottság többi tagjától, hogy véleményezzék a dokumentumot, és közösen fogalmazzanak meg annak kapcsán ajánlásokat.

A jelentés azért készült, mert Geréb Ágnest kéz- és lábbilincsben vitték az első tárgyalására, a lábbilincstől sérülései keletkeztek, illetve a börtönőrök több alkalommal indokolatlanul vetkőztették meztelenre, a büntetés-végrehajtás pedig nem engedélyezte, hogy parlamenti képviselők látogassák meg. A vetkőztetéses motozás ügyében Budapest Rendőr-főkapitánya már korábban fegyelmi eljárást indított.

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenkét éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkMi legyen a karácsonyi menü?
Következő cikkHangulatos karácsonyi asztal

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..