Kilenc érdekes érv a halfogyasztás mellett

Rossz a látásod? Nem tudod hova tenni az imént látott ismerős arcot? Szeretnéd csökkenteni a szívroham kockázatát? Egyél halat! A halételek számos előnyét ismerjük, azonban a következő összeállításban biztos, hogy még a legnagyobb halfogyasztók is felfedeznek majd pár érdekes újdonságot. A NetPincér összegyűjtött kilenc érvet, miért érdemes halételeket fogyasztanunk.

  1. Az eszkimók rengeteg halat esznek, melynek köszönhetően a szív- és érrendszeri megbetegedések számukra szinte ismeretlenek.
  2. ID-100274425A hal könnyen beleilleszthető az étrendbe. Tele van omega-3 zsírsavval, amely segít az egészséges koleszterinszint fenntartásában, ráadásul laza szövetszerkezetű húsa miatt könnyen meg tudjuk emészteni.
  3. Csökkenti az Alzheimer-kór kialakulásának kockázatát. Kutatások megállapították, hogy azoknál, akik heti rendszerességgel fogyasztanak halat (sült vagy főtt formában), ötször kisebb eséllyel alakul ki a betegség.
  4. Magyarország  vízrajzi és klimatikus adottságai kedveznek az édesvízi haltenyésztésnek és halászatnak. Ha vízparti településen járunk, kóstoljuk meg a különleges helyi halételeket. Az igazi bajai halászlében vagy szilvásváradi pisztrángban garantáltan nem fogunk csalódni.
  5. Ha nem szeretnénk az otthoni elkészítéssel vesződni, rendeljünk halételeket. Egyre több étterem szállít házhoz frissen elkészített halas finomságokat.
  6. A várandós hölgyek, szoptatós kismamák számára kifejezetten ajánlott a tengeri hal fogyasztása, mivel a terhesség utolsó szakaszában az omega-3 zsírsavak támogatják az embrió agyának fejlődését.
  7. 8. A halhús A, D, B12, B1, B2 vitamint, kisebb mennyiségben niacint, pantoténsavat (B5-vitamin) és E-vitamint tartalmaz, és nem utolsósorban gazdag foszfor, jód, fluor, szelén, vas, kálium és kálcium forrás.
  8. Ahogy egyre idősebbek leszünk, úgy a legtöbbször a látásunk is romlik. Fogyasszunk heti háromszor zsíros halat, mint amilyen a makréla, a hering vagy a lazac és megspórolhatjuk a szemüveg árát.
  9. Fel tudnánk sorolni mi volt az első öt pont? Ha nem, akkor épp itt az ideje, hogy halat együnk, ugyanis jótékonyan hat a rövidtávú memóriánkra is. A halfogyasztás segít azon agyi területek egészségének megőrzésében, melyek a rövid távú memóriáért és a koncentrációs képességért felelősek.
hirdetés

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .