Kinti játékok esőben és hidegben

Kinti játékok esőben és hidegben
hirdetésLevilla Pöttöm Tanoda

Esőben is érdemes játszani. Amikor esik az eső és beszorulunk a lakásba a gyerekekkel, nem olyan könnyű őket lekötni. Főleg olyan gyerekeket, akik nagyon szeretik a mozgást, a kertet és a szabad levegőt. Ezért, ha csillapodik az eső és már ki lehet menni, ragadjuk meg az alkalmat.

Milyen játékokat játszhatunk velük, amikor még egy picit csepeg az eső, de már ki lehet menni?

Gilisztagyűjtés: Nagyon jó móka, főleg a fiú gyerekek szeretik gyűjtögetni az apróbb bogarakat, hernyókat, gilisztákat. Megfigyelhetjük a mozgásukat, vagy ahogy beleássák magukat a földbe. A játék végén engedjük vissza őket a természetbe, hadd tegyék a dolgukat.

Csigagyűjtés Csigagyűjtés: Nagy kedvenc lehet a csigagyűjtés is. Nálunk a fiúk még meg is etetik őket salátával, és remekül szórakoznak rajtuk, ahogy rágcsálják a sali leveleket. Bevallom én kihasználom, hogy összegyűjtik a kertből a csigákat, és kitelepítem őket a közeli rétre, hogy ne a kertemben garázdálkodjanak.

Készségfejlesztő játékok – Jól használjuk őket?

Infinety hirdetés

bogárnézőBogárnéző: Ez tulajdonképpen egy nagyító. Bogárvizsgálónak is szokták hívni. Nagyon érdekes megnézni nagyító alatt a bogarak vagy levelek apró részleteit, amit szabad szemmel szinte nem is látunk.

Pocsolyába ugrálás: Nincs is ennél jobb játék az eső után. Ha megfelelő öltözékben megyünk ki pocsolyát ugrálni, akkor legalább legálisan tehetik a gyerekek, és nem kell velük morogni az utcán, amikor nem megfelelő öltözetben vannak. Talán a pocsolyába kavicsot dobálós játék tudja überelni a pocsolyába való ugrálást.pocsolya

Esőzuhany: Álljunk a fa alá, a másik gyerkőc meg húzza meg a leveleket így újra zuhanyozhatunk.

Ha bejöttünk irány a konyha egy-egy bögre forró csokival átmelegedni. Itt találsz hozzá egy mennyei forró csoki receptet.

Mondókák, ölbeli játékok

Ha már úgyis ott vagyunk, töltsünk le az alábbi színezők közül és színezzünk vagy rajzoljuk le, milyen állatokkal találkoztunk amelyek eső után bújtak elő.
Színezőket itt találtok.

Jó mókázást!
Eszter

További klassz játékokat a Kikapcsolódás rovatunkban találsz!

Szólj hozzá Te is!

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.