Idén is légy HAPPY!

Happy hét 2018

Közös játékra hívjuk a hazai általános iskolásokat és óvodásokat! Kilencedik alkalommal, március 19 -23 között rendezi meg a magyarországi vízfogyasztás népszerűsítéseként a fiataloknak szóló Happy-hét programot az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet. Tavaly újdonság volt, idén már hagyomány, hogy az iskolák mellett az óvodák jelentkezését is várjuk a programba.

2017-ben több mint 36 000 gyermek aktív közreműködésével zajlott a HAPPY-hét, országos szinten 132 iskolából és 42 óvodából küldték be a pályamunkákat a vízfogyasztással kapcsolatos játékos felhívásra.

Nem isznak elég vizet a magyar gyerekek egy felmérés szerint

A Happy Hét már évek óta sikeres program az intézmények körében, amelyben a 2007-es útjára indításakor még csak közel 400 gyermek vett részt. Ám ez a szám – köszönhetően a pedagógusok aktív közreműködésének és az iskolákban végezett egészséges életmódot bemutató programoknak – az elmúlt tíz évben közel a százszorosára emelkedett.

A vízfogyasztást népszerűsítő programra az iskolák, óvodák március 19-ig jelentkezhetnek. A regisztrált intézmények maguk döntik el, hogy milyen foglalkozásokkal, játékokkal hívják fel a gyerekek figyelmét a vízfogyasztás fontosságára, illetve a cukros üdítők káros hatásaira. Önálló programokat is kitalálhatnak, de természetesen használhatják az OGYÉI által ajánlott programpontokat is.

Programötletek ovisoknak

Az  OGYÉI olyan oktatási anyagok ingyenes letöltését is lehetővé teszi, amelynek használatával mélyebb tudásra tehetnek szert a gyerekek a vízfogyasztással kapcsolatosan.

Cukrozott üdítők

A HAPPY-hét nyereményjátékban való részvétel feltétele legalább egy – OGYÉI által ajánlott vagy az iskola/óvoda által kidolgozott – vízfogyasztást népszerűsítő programpont megvalósítása. A kampány részletes leírása és a regisztrációs felület ide kattintva érhető el.

Az óvodások és az iskolások által április 20-ig beküldött pályaműveket szakmai zsűri bírálja el, amely után a legjobb munkánk díjazásában részesülnek.

Milyen ásványvizet válasszunk?

Idén először az OGYÉI a Csodák Palotájával közösen a Happy–hét alatt egy külön programot szervez a Víz Világnapja alkalmából, március 22-én az általános iskolások számára. Ennek keretein belül tudományos előadáson vehetnek részt a gyerekek, valamint játékos bemutatókon ismerhetik meg a víz tulajdonságait.

Erről a témáról még az Ép testben... rovatunkban olvashatsz többet!

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A Babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenhárom éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkKinti játékok esőben és hidegben
Következő cikkA rajzolás feltétele az élmény

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..