Kirándulóhelyek: Budakeszi Vadaspark

Budakeszi Vadaspark

A Budakeszi Vadasparkban Magyarországon őshonos vadfajokkal ismerkedhetünk. A sündisznótól a rókán át a szarvasig sokféle, a képeskönyvekből ismerős állattal találkozhatunk itt. Budapest-Budakeszi határán a völgybe húzódó Budakeszi környéki erdők nem is túl régen koronauralmi erdőként nevezetes elődök kikapcsolódásának adtak otthont.

A Vadaspark 327 hektáros körülzárt területen fekszik. A közel huszonhat hektáros központi területen van gépjárműparkoló, pihenőpark, tűzrakó helyek, vadbemutató, és innen indulnak a sportolásnak lehetőséget adó túra útvonalak.

A parkolóval szemben jellegzetes magyar háziállatok bemutatóját találjuk: libák, kacsák, kecskék, szamarak, disznók, szürkemarha – a városi gyermekeknek mind izgalmas újdonság.

A bejárat utáni részen a kisebb állatok és a madarak kifutói vannak. A hegytetőn kezdődik a nagyobb állatok – őzikék, szarvasok, muflonok, bölény, vaddisznók – területe. Itt találjuk a vadászatról szóló érdekességeket bemutató táblákat is. A gímszarvasok kifutójától vezet fel az út a kilátóhoz.

Információk

Korosztály: 1,5 éves kortól

Időtartam: 1,5 óra

Bejárhatóság: A vadasparkban földutak vezetnek a kifutók körül és az erdőben, babakocsival száraz időben járhatók, bár az emelkedőkön nem könnyű feltolni a kocsit. A bejáratnál lecserélhetjük saját babakocsinkat terepbabakocsira. A babakocsik kölcsönzése díjmentes. A babakocsit már kinőtt óvodás és kisiskolás korú gyerekeket a szülők kiskocsiban húzhatják végig a vadasparkon, melynek kölcsönzése szintén díjmentes.

A kifutók egy részénél a kerítésnek betontalapzata van, elsősorban a kisebb állatok, és madarak kifutóinál, itt a babakocsiból nem sokat látni.

Bababarát szolgáltatások: A park bejáratához közel található a mosdók fűtött épülete, ahol a női mosdóban pelenkázó is van.

Étkezés a környéken: A vadaspark bejáratánál található, kis erdei faházikóban lévő büfében üdítőt, kávét, édességet és sós ropogtatnivalót vásárolhatunk. A vadaspark bejárata előtt asztalok, padok, tűzrakóhely és néhány régi fajáték (lovacska, mászóka) adhatnak helyet a családi pikniknek. Nem messze van a Vadaspark étterem, ahol elfogadható áron ebédelhetünk meg.

Elérhetőség: Budakeszi Vadaspark, 2092 Budakeszi, Szanatórium u., www.vadaspark-budakeszi.hu

Megközelítés: Autóval a Budakeszi útról a Szanatórium u.-ra kell befordulni, egyenesen tovább menni az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetig, és onnan már ki van táblázva. Térkép>>. Gépkocsival érkezők a Vadaspark bejáratától néhány méterre lévő több, mint 200 autó befogadására alkalmas területen tudnak parkolni. Mozgássérült vendégek részére két parkolóhely van kijelölve. 2010. április 3.-tól hétvégi-, ünnep- és munkaszüneti napokon a parkolás díjköteles: személygépkocsi 300 Ft/nap, motorkerékpár 200 Ft/nap, autóbusz 700 Ft/nap.

Tömegközlekedéssel legkönnyebben a Moszkva térről induló 22-es vagy piros 22-es busszal közelíthető meg. Budapest és Budakeszi határában a Szanatóriumi utcánál leszállva, az utca végéig begyalogolva,onnan jobbra követve a vadaspark irányát mutató jelző táblákat, mintegy húsz perces, erdőn át vezető kényelmes sétával érhető el a Vadaspark területe.

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A Babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenhárom éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkElválasztás, elválasztódás, tej elapasztása
Következő cikkKirándulóhelyek: Veresegyházi Medvepark

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..