Kis sószemcse, nagy lehetőség az influenza ellen

Januárban már egyre többen fordulnak orvoshoz légúti betegségekkel, influenzával. Sokan tudják már, hogy az ilyen megbetegedések kezelésére, megelőzésére létezik természetes, mellékhatás-mentes módszer is.  Az influenza megelőzésében az egészségügyi száraz sóterápia is segíthet, amely országszerte a sóklinikák hálózatában érhető el. A sóterápiát évtizedek óta alkalmazó Dr. Kovács Tibor, tüdőgyógyász főorvos véleményét kérdeztük.

„A légszennyezettség az utóbbi évtizedekben egyre komolyabb problémát okoz, a legrosszabb helyzetben a nagyvárosok vannak. A légutak szűkületével járó krónikus tüdőbetegségek és a tüdőrák kockázata egyértelműen összefügg a 2,5 mikronnál kisebb részecskék okozta légszennyezéssel. A városi levegőben, a gyermekek fejmagasságában a levegőszennyező részecskék koncentrációja 500 000-szeres a magashegyi levegőhöz képest. Az ősszel és az influenzajárványok idején jelentkező légúti megbetegedések, illetve a légúti allergiák kiváltó oka is szinte mindig a levegő minőségében (vírusok, baktériumok, gombaspórák, belélegzett allergének, dízelkorom, stb.) keresendő.

ID-100244634Régóta tudjuk, hogy légzőszervi betegségek esetén bizonyos éghajlati jellegzetességek elősegítik a gyógyulást. A természetes sóbarlangok klímája, illetve a tengeri levegő gyógyítja a légzőszerveket, ezért az asztmás és allergiás betegeknek, valamint a gyakran „megfázó” pácienseknek kimondottan ajánlott. Krónikus légzőszervi betegeim visszajelzései is ezt bizonyították ez elmúlt 28 év során.

Hazai sóklinika és terápia

A barlangokban és a tenger mellett élvezhető levegő tulajdonságainak reprodukálására ugyanakkor a telített sóoldat és a sókristályok is képesek. A sólámpák és sótéglák kizárólag esztétikai hatásával szemben azonban egy magyar kutató-fejlesztő csoport által kifejlesztett precíziós orvostechnológiai berendezéssel kiegészítve érhető el az Indiso SPELEO terápia, melynek hatékonysága abban rejlik, hogy a száraz, nagy sűrűségű hatóanyag könnyen belélegezhető, a részecskéi rendkívül kis méretűek. A különlegesen tiszta NaCl-aeroszol megfelelő, kúraszerű használat esetén biztosítja az egyedülálló gyógyhatást.

A kezelések előtt és a kúra végén szakorvosi vizsgálat történik, így a betegek állapota, az újbóli súlyosbodások száma, a gyógyszerfogyasztás, illetve a légzésfunkciós értékek a kiindulási állapothoz képest összehasonlíthatóak, a terápia eredményessége könnyen mérhető. A kezelés légzőtornával is bővíthető, így egyénre szabott komplex terápiás lehetőséget kínál. Ilyen lehetőséget kínálnak például a Sóbarlangban szervezett relaxációs, fényhatásokkal kiegészített meditatív zenei események, melyeknek immár rendszeres fellépője Kövi Szabolcs.

Az ilyen jellegű terápiák számos légúti betegség esetében javasoltak: krónikus hörghurut, orrmelléküreg gyulladás, asztma, szénanátha és más légúti allergiák, mandulagyulladás, tüdőgyulladás utáni rehabilitáció, krónikus légúti szűkülettel járó megbetegedések (COPD), mukoviszcidózis, hörgőtágulat, tüdőtágulás, torokgyulladás, dohányzással összefüggő megbetegedések esetében, de krónikus bőr problémák (ekcéma, pikkelysömör) esetén is kedvező hatású volt. ”

 

Szólj hozzá Te is!

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..