Könyvek a fa alá

Ákos fiam kedvence, a Naphegyen lakó süni csodálatos újdonságokkal rukkolt elő idén is karácsonyra. A fa alá kerülve a mesekönyvek biztos sikert aratnak majd. Legalábbis erre utal, hogy a Babafalva két és fél éves házi mesekönyv kritikusa egyszuszra elmeséltette magának mind az öt mesét. 

A Mikulás és a kiscica

A fekete kiscica dideregve és rémülten bolyong a téli erdőben. Már egészen el van keseredve, amikor arra jár szánján a Mikulás, akiről kiderül, hogy nem csak csokit rejt a gyerekek csizmájába…

Rendhagyó történet a Mikulásról, akiről kiderül, hogy nem csak csokit rejt a puttonya. A Mikulás titkos kívánságokat is teljesít. Legyen szó kisgyerekek, vagy kiscicák kívánságairól. Van aki új barátot, van aki új otthont kap a Mikulástól ajándékba. A könyv gyönyörű illusztrációi különleges adventi hangulatot árasztanak.

A könyv a Naphegy Kiadó művészi mesekönyveket népszerűsítő sorozatában jelenik meg, elegáns vászon gerinccel, ezüst nyomással.

2 éves kortól ajánljuk

Pauli, a rosszcsont nyuszi

Rosszcsont Pauli!

Pauli, a rosszcsont kölyöknyuszi folyton összetűzésbe kerül szüleivel és testvéreivel, mivel bár nem szándékosan, de mindig rossz fát tesz a tűzre. A mese végén azonban szerencsére kiderül, hogy a csínytevéseket általában jóvá lehet tenni.

Pauli, gyere haza!

Pauli, a rosszcsont kisnyuszi kalandjai folytatódnak. Ezúttal egy tányér törik össze otthon, és úgy tűnik, Pauli a tettes. Vagy mégsem? Ki tudja! Pauli mindenesetre bánatában elbujdokol. Hogy kerül haza, és mi történt a tányérral? Ki próbált meg kibújni a felelősség alól? Erről szól a sorozat második része.

A gyerekek boldogan azonosulnak Paulival, így a mesélés kiváló alkalmat ad arra, hogy gyermekünkkel felidézzük a vele megtörtént, hasonló élethelyzeteket. Emlékezve az olvasottakra a gyerekek talán jobban megértik a felnőttek világát. Paulival a sorozat további köteteiben is, csupa olyasmi történik, ami minden kisgyerek életében előfordul. Ki kell békülnie legjobb barátjával, akivel éppen halálosan összeveszett, le kell küzdenie a félelmét, amikor este először marad otthon szülei nélkül, vagy el kell fogadnia, hogy az újszülött nyuszi-testvér mindegyikük életét megváltoztatja. A bájos történeteket Eva Tharlet meleg, békés hangulatú illusztrációi kísérik. A rajzok forma- és színvilága a legárnyaltabb érzelmeket is mesterien ábrázolja.

A könyv német nyelvű, 1996-os első megjelenése óta hét kiadást ért meg. A további kötetek várhatóan félévente követik egymást.

3 éves kortól ajánljuk

Mesék Vakondokról

Ide nekem a Holdat!

Vakondok a föld alatt él, és amikor kibújva vakondtúrásából először pillantja meg a Holdat, könnyed mese veszi kezdetét komoly dolgokról. Kiváncsiságról, küzdeni tudásról, birtoklásvágyról, saját félelmeink leküzdéséről, és a felnőtt és gyermeki attitűd különbözőségéről.

Téli varázslat

Vakondok egy fagyos délután csillogó gyémántot talál a hóban. Elhatározza, hogy hazaviszi, de a gyémánttal különös dolgok történnek. Amikor aztán titokzatos módon eltűnik a kezéből, Vakondok már biztos benne, hogy igazi varázslattal van dolga. A mese végére fény derül a gyémánt titkára, és azt is megtanuljuk, hogy a természetet nem birtokolni kell, elég ha gyönyörködünk megannyi kincsében.

A mesék főhőse, Vakondok, “a kedves, naiv gyermek”, akit “felnőtt barátai” ismertetnek meg a természet szépségeivel, rejtelmeivel.

A sorozat harmadik része tavaszra várható a Naphegy Kiadó kínálatában.

3 éves kortól ajánljuk

Mese a rózsaszín elefántról, aki nagyon szomorú volt, aztán újra jobban érezte magát

Amikor a kis rózsaszín elefánt legjobb barátja  elköltözik, és a két jó barátnak el kell válnia  egymástól, Mambó nagyon elszomorodik. Hogyan talál vigaszt? Mit tanácsol neki a bölcs bagoly? Erről szól ez a szomorú-vidám történet.

Mindenkit ér nagy bánat. A gyerekeket is. Sőt! És mi felnőttek nem mindig találjuk a megfelelő szavakat, hogy enyhítsünk a bánatukon. Ebben segít a rózsaszín kiselefánt meséje felnőttnek, gyereknek egyaránt. Mambó barátja elköltözik messzi vidékekre, és a kis elefántnak meg kell birkóznia az elválás okozta fájdalommal. Lírai mese gyönyörű illusztrációkkal.

Monika Weitze, német pszichológus remek érzékkel szőtt meséje a gyerekek bánatának és vígasztalódásának természetéről sok élethelyzetben siethet a szülő segítségére.

A történet élvezetét Eric Battut, francia illusztrátor művész letisztult, gyönyörű színvilágú, bájos képei teszik még teljesebbé..

A könyv a Művészi Mesekönyvek c. sorozat újabb darabja,
elegáns vászon gerinccel, ezüst nyomással.

3 éves kortól ajánljuk

A könyvek megrendelhetők: www.naphegykonyvek.hu

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenkét éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkInternet Anyunak
Következő cikkBabaúszás: A víz gyermekei

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..