Látogassuk meg a gyermekorvost a családi nyaralás előtt!

gyerekorvos

A külföldre utazó gyerekek számos fertőzésnek és sérülésnek lehetnek kitéve utazásaik során, mégis sokkal kisebb arányban jutnak el utazás előtti orvosi vizsgálatokra, mint a felnőttek. A gyerekek leggyakrabban hasmenéssel, lázzal, légzőszervi panaszokkal és paraziták, rovarcsípések okozta bőrsérülésekkel találkoznak a családi utazások alkalmával.

Ezeknek a betegségeknek a száma a felnőttekhez viszonyítva jóval magasabb volt a gyerekek esetében. Ugyanakkor a gyerekek jóval kisebb arányban jutottak el utazás előtt orvoshoz, aki a megfelelő egészségügyi tanácsokkal elláthatta volna őket is a külföldi utat megelőzően. A felnőttek 59%-a ment orvoshoz utazás előtt, míg a gyermekeknél ez az arány mindössze 49%-ot tesz ki, derült ki egy kutatásból, melyben 34 000, külföldi útjaikkal kapcsolatos megbetegedés miatt orvost felkereső nemzetközi utazó adatait vizsgálták meg.

A Pediatrics című, gyemekgyógyászati szaklapban megjelent új tanulmány szerint az adatok jól mutatják, mennyire fontos, hogy a gyerekek orvoshoz jussanak utazás előtt, hiszen a kutatómunka azt is feltárta, hogy a gyerekek nagyobb arányban kerülnek kórházba az utazással összefüggő betegségeikkel, mint a felnőttek. Ennek értelméban a szakemberek azt javasolják, a szülők mindenképpen konzultáljanak a gyermekorvossal is, amennyiben családi utazást terveznek külföldre a gyerekekkel együtt. Lehetőleg az utazás előtti 4-6 héten belül történjen meg a gyermekorvos felkerése, így elegendő idő jut az esetleges védőoltások beadására is. Fontos tanácsokat kaphatnak arról is, hol, milyen kockázatokra kell figyelniük, illetve, milyen módon védekezhetnek ezek ellen, pl. hogyan védhetik gyermekeiket a rovarcsípésektől vagy a fertőzött ételektől.

Forrás: Medipress
Kép: pexels.com

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenkét éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkAlessandra Piontelli: A magzattól a gyermekig
Következő cikkA Baba-Watsu

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..