Luxusba érkezik a brit trónörökös

st-mary-kórház.jpg

Születése pillanatától luxuskörülményekre számíthat Vilmos herceg és Katalin hercegnő első gyermeke, néhány napos kórházi tartózkodása várhatóan több mint tízezer fontjukba (3,4 millió forint) kerül majd a szülőknek, otthon pedig két, gazdagon berendezett babaszoba is várja majd.

Katalin az észak-londoni Paddington kerület St. Mary’s Hospital nevű kórházának szülészeti magánklinikáján hozza világra elsőszülöttjét, általános várakozások szerint már a legközelebbi napokban.

A The Sun – a legnagyobb brit bulvárlap – utánajárt a várható költségeknek, és kimutatta, hogy a kórház Lindo Wing nevű szülészeti szárnyában az első éjszaka 6265 fontba (2,2 millió forintba), minden további éjszaka 2200 fontba (750 ezer forintba) kerül. Így ha Katalin hercegnő a gyermek megszületése után a brit orvosi gyakorlatban szokásos három éjszakát tölti el a kórházban, a hercegi házaspár több mint tízezer fontos számlára számíthat – tudósít az MTI.

Ezért a pénzért azonban luxusszállodákat megszégyenítő ellátás jár. A kórház konyháján a legjobb séfek állnak készen arra, hogy a nap bármely szakában elkészítsenek bármilyen ételkülönlegességet, amelyet a hercegi kismama és férje éppen megkíván. A lakosztályban műholdas televízió, wifi, koktélbár és naponta cserélt friss virágcsokor-költemény szolgálja majd Katalin és a valószínűleg szintén beköltöző Vilmos kényelmét.

St. Mary Kórház, London
St. Mary Kórház, London

Két gyermekszoba

A trónörökös számára két gyermekszoba is készül: az egyik a most felújított, háromszáz éves Kensington Palotában, a másik Katalin szüleinek házában, egy kis faluban, Buckleberyben -írja a Tapétacentrum.hu.

A híradások szerint a Kensington Palota átalakítása mintegy 400 millió forintjába került a brit adófizetőknek. Ennek jelentős részét a szerkezeti átalakítások tették ki, így a tető kicserélése, és az azbeszttartalmú elemek eltávolítása. A ház bútorozását, így a babaszoba kialakítását is a hercegi pár állta. Az új rezidencia mintegy 20 szobából áll majd, azonban a baba születése után a tervek szerint Katalin a szülői házba tér majd haza elsőként.

Ilyen lesz a trónörökös babaszobája

A leendő babaszobáról a találgatás akkor kezdődött, amikor Katalin hercegnőt három hónapja lencsevégre kapták egy londoni luxus bababolt előtt. A hatalmas fonott mózeskosár, amely mintegy 150 ezer forintba kerül, azonnal az érdeklődés középpontjába került, és szinte hiánycikk lett Londonban.

Egy brit magazin exkluzív interjút készített a bolt tulajdonosával, aki a trónörökös születésének tiszteletére elkészített egy Királyi Kollekciót. Izabela Minkiewicz elmondta, hogy limitált készítésű bababútorokból és kézművesek által kizárólag a trónörökösnek készült kiegészítőkből állították össze a gyerekszobát.

A királyi babaszoba kollekció
A királyi babaszoba kollekció

Victoria Murphy az ABC Newsban megszólaló szakértő szerint: „a babaszoba dekorációja éppen olyan, mint amilyen Katalin hercegnő öltözködési stílusa. Szereti a nagyon egyszerű, de klasszikus és elegáns darabokat.”.

Azt is tudni lehet, hogy Katalin nem szerette volna megtudni a születendő gyermek nemét, ezért a gyermekszoba kialakításánál is a semleges színeket választották. Nincs kék, vagy rózsaszín tapéta a falakon, hanem semleges színeket választottak a szoba színvilágának kialakításakor. Vásárlók számoltak be arról, hogy Katalin semleges, bézs és barna árnyalatú drapériákat vásárolt az egyik londoni dekorációs üzletben.

Murphy szerint közismert az is, hogy Katalin szereti az antik dolgokat, gyakran jár régiség-piacra is. Egy régiségeket forgalmazó boltban például régi faliszőnyegeket vásárolt a brit bulvármédia szerint.

A Yahoo által megkérdezett nők szerint akárhogyan is rendezi be Katalin a gyermekszobát, biztos, hogy divatot fog teremteni:”Fantasztikus ízlése van, mindenki kíváncsi arra milyen lesz az új babaszoba, és sokan fogják követni a példáját.”

Babafalva/MTI/Tapétacentrum.hu

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenkét éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkNagy a nyomás Katalin hercegnőn
Következő cikkTilos gumimedencében pancsolni az óvodában

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.