Matekmese – innováció az oktatásban

Kár szépíteni, nem helyi szintű problémáról van szó: a gyerekek nagy részének szerte a világban nem megy a matek. A XXI. században ráadásul minden jel szerint még kevésbé, mint ezelőtt. Pedig a jövő építése, mérnöki, informatikai és robotikai fejlesztése elképzelhetetlen a matematika tudományát értő és szerető szakemberek nélkül. Ehhez azonban a mag elvetését és nevelgetését széleskörű egyetértés szerint már óvodás korban kell elkezdeni.

A MATEKMESE erről szól.
A mesék világának segítségével észrevétlenül szeretteti meg
a matematikát a gyerekekkel.

Élvezetes bolygóközi utazásokra kalauzolja őket, ahol az alaptudás bújtatott formában és rendszerezve kúszik át az egészen kicsik elméjébe. A lényeg professzionális kiemelése és a tudás optimális formába öntése az alapja ugyanis a sikernek. A nagyobb gyerekek a matematikai alapismereteiket játékos kérdések és összegzések segítségével is rögzíthetik.

Matekmese

A módszer kidolgozója, a matematikai egyetemi végzettségű, de egyben humán beállítottságú kommunikációs szakértő, Nagyné G. Pataki Ágnes hosszú ideig kutatta a választ arra, hogy miért nem érti a gyerekek nagy része a matematikát, és mi az a kommunikáció és nyelvezet, amely saját tapasztalataiból kiindulva képes megnyitni a humán orientációjú gyerekek számára is a reál tantárgy elsajátításának a kapuját.

Hogyan tanulnak legkönnyebben a gyerekek?

A hiánypótló könyv még csak most jelent meg, de már most nagy az érdeklődés iránta határon innen és túlról is. Az író a módszer minél szélesebb körű terjesztésében az Emberi Erőforrások Minisztériumának a segítségével is számol. Összefogással ugyanis a hiánypótló mesekönyv azokhoz a gyerekekhez is eljuthat, akiknek nem jut a tanulást segítő kiadványra, pedig ahogy azt a szaktárca is hangsúlyozza: „az egész társadalom hosszú távon megtérülő és “forintosítható” érdeke, hogy a gyerekek mindent megkaphassanak ahhoz, ami a testi, lelki, erkölcsi, szellemi fejlődésükhöz szükséges”.

További infó és vásárlás: matekmese.hu

A Babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenhárom éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkVédeni kell a fogainkat kismamaként is
Következő cikkErős vagy! Megcsinálod!