A nyári hőségbe senki sem szereti bekapcsolni a sütőt, de a gyümölcsöktől roskadozó fák a kertben vagy a piacon sorakozó gyönyörű meggyek, málnák és barackok láttán nem telhet el úgy a nyár, hogy ne készítenénk egy klasszikus pitét. Szerencsére gyors recept, a hozzávalók összekeverése kb. 5 perc, ez alatt a sütőt is előmelegítjük, és már sülhet is.
Hozzávalók:
- 2 egész tojás
- 12 dkg cukor
- 3 evőkanál olaj
- 2 dl tej
- 25 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- 80 dkg kimagozott meggy
A tojást a cukorral robotgéppel habosra keverjük (ne sajnáljuk az időt, érdemes minél habosabbra, levegősre verni, ettől lesz könnyű a tészta) utána hozzáadjuk a lisztet, sütőport, tejet és olajat, majd szép sima krémmé keverjük.
A tésztát kivajazott kerámia tálba vagy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. Megszórjuk a magozott meggyel és előmelegített 180 C sütőben készre sütjük.
A meggy helyett bármilyen nyári gyümölcsöt tehetünk rá, pl.: málnát, barackot, szedert, áfonyát, ringlót, vagy akár vegyesen.