Milyen szülő vagyok?

szulo_250.jpg

Egyáltalán jól csinálom? Nem kellene türelmesebbnek lennem? Eleget játszom/foglalkozom a gyerekkel? Elég következetes vagyok? Nem vagyok túl szigorú? Azt gondolom, hogy minden anya/apa feltette már magának ezeket a kérdéseket legalább egyszer. Vajon milyen választ adhat a számmisztika?

Nos, a számmiszika, mint minden majdnem minden kérdésre, erre is tud egy egyszerűsített, és komplexebb választ is adni. Az egyszerűbbet nézzük most!

A számításhoz a születési napra van csak szükség a teljes születési dátumból. Ez mutatja a személyiségjegyeket, ezért ebből tudunk a feltett kérdésekre is következtetni.

A számítás nagyon egyszerű: a születési dátumból csak a napot nézzük. Több számjegyű dátum esetén egy számjegyűre egyszerűsítünk. Ehhez a számban lévő számjegyeket összeadjuk.

1. A domináns szülő (az 1-én és 10-én, 19-én, 28-án születettek) Ő az, aki hajlamos a gyerekeit rövid pórázon tartani, ellenőrizni az eseményeket. Alkalmanként katonás, rosszabb esetben zsarnoki is lehet. A szülő szava „szent”.

2. A segítő szülő (a 2-án, 11-én, 20-án, 29-én születettek) Ha a gyermekei segítségre szorulnak, mindig kiáll ellettük és mindent megtesz annak érdekében, hogy megoldást találj a problémáikra. Jó „döntőbíró” a családban, akár két gyerek, akár szülő-gyerek konfliktusról van szó.

3. A játékos szülő (a 3-án, 12-én, 21-én, 30-án születettek) Vidám és jókedvű! Szeret és tud is együtt nevetni, játszani a gyermekeivel, akik partnerként gondolnak rá, ha a mókáról van szó. Rengeteg ötlete van az idő kreatív és szórakoztató kitöltésére. A lakást nem feltétlenül tartja nagy rendben, hiszen a játékot előbbre tartja a takarításnál.

4. A gyakorlatias szülő (a 4-én, 13-án, 22-én, 31-én születettek) Szilárd és magabiztos, néha makacs és hajlíthatatlan, de könnyedén megold minden gyakorlatias problémát a gyermekeivel kapcsolatban (is). Ő az, aki fejből tudja a gyerekei időbeosztását, aki időben bevásárol karácsonyra, és a szülői munkaközösség oszlopos tagja. Nagyon megbízható. A 3-assal ellentétben nála rend van, viszont kevesebb a játék, a szórakozás.

5. A nyitott szülő (az 5-én, 14-én, 23-án születettek) Állandóan mozgásban van és mindig meglepi a gyermekeit, de nem feltétlenül ajándékkal, hanem valami szokatlan dologgal. Hajlamos sokat beszélni nekik, de csak tanítani akarja őket. Nem mindig következetes, de mindig érdekes.

6. A gondoskodó szülő (6-án, 15-én, 24-én születettek) Szereteteddel körbeveszed és óvod gyermekeidet, mindent megteszel nekik, csak hogy a kedvükben járj. Vigyáznod kell azonban, hogy később nehogy sok legyen nekik a túlzott szeretet. Igazi „tyúkanyó”, aki minden gyerek láttán elgyengül.

7. Az empatikus szülő (a 7-én, 16-án, 25-én születettek) Mindig meghallgatod gyermekeit, neki bármikor kiönthetik a lelküket és rábízhatják bármilyen titkukat. Olyan problémájukat is megosztják vele, amit másokkal nem. Tanácsokkal látja el őket. Sokszor jól látja a nagy összefüggéseket, de a részletek untathatják.

8. A tudatos szülő (a 8-án, 17-én, 26-án születettek) Nagy benne a felelősség- és igazság érzet és gyermekeit is erre neveli. Őszinteséget és egyenességet vár tőlük és azonnal kiszúrja, ha kilóg a lóláb. Esetenként anyagias lehet, és a szeretetet játékokkal, programokkal helyettesítheti.

9. A szolgálatkész szülő (a 9-én, 18-án, 27-én születettek) Hajlamos többet vállalni gyermekeiért, mint amire valóban szükség volna. Sokszor hálátlannak érzi őket, mert nem biztos, hogy megfelelően értékelik azt a sok munkát, amit értük tesz. Gyakran a környék gyerekeit is a magáénak érzi, aminek a vége szétforgácsolódás lehet.

Forrás: Schillinger Péter, fotó: Pók István

Göntér Ildikó számmisztika, jantra szakértő

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

Előző cikkSztracsatella fagylalt
Következő cikkSzent István Kórház Szülészet

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..