Munka GYES után – ingyenes konferencia kisgyermekeseknek

Hamarosan lejár a GYES/GYED, és még nem tudod mi lesz veled? Érdekelnek az olyan új lehetőségek és kedvezmények, mint a GYED extra? Gondoltál már rá, hogy az állásod vagy több tízezer forintod is múlhat azon, ha nem vagy tisztában a jogaiddal és a lehetőségeiddel?

Visszatérés GYES után = vakrepülés?

Mikor már csak pár hónap van hátra a GYES-ből/GYED-ből, minden édesanyában felmerül a kérdés: Hogyan tovább? Mi lesz velem? A karriered tervezése, az álláskeresés mellett – mintha ez nem lenne elég már önmagában is! – még  olyan kérdésekben is kell rövid idő alatt döntened, melyekhez komoly munkajogi, pénzügyi ismeretek kellenének, melyeknek csak részben vagy birtokában. Ebben az évben ráadásul sok jogszabály megváltozott – megint.

munka gyed mellett

Ha szeretnéd

  • tisztán látni, hogy milyen jogi lehetőségeid és kötelezettségeid vannak, ha visszavesznek a régi munkahelyedre,
  • tudni, hogyan járj el, ha nem vesznek vissza, és új állást kell keresned,
  • megsimerni pontosan a GYED, GYES melletti munkavégzés (gyed extra) szabályait,
  • kihasználni maradéktalanul a családokat segítő kedvezményeket,
  • segítséget kapni a családon belüli munkamegosztás kialakításhoz,
  • ötleteket gyűjteni a munkahelyi és a családi feladatok összehangolásához,
  • eredményesen kezelni a munkába állással járó stresszt,

akkor gyere el 2013. december 7én az ERGO Európai Regionális Szervezet és a Növekvő Hold Alapítvány Munka GYES után konferenciájára, ahol délelőtt egy munkajogász és egy könyvelő-adótanácsadó foglalja majd össze egy-egy közérthető, gyakorlatias előadásban a változásokat és általában a legfontosabb tudnivalókat a munkajog, a tb, a bérszámfejtés és az álláskeresés területéről. Délután pedig a stresszkezelésről, családi szerepekről, munka és magánélet összehangolásáról gondolkopdhatsz együtt szakemberekkel.

A konferencia részletes programja

9.30 – 10.00 Regisztráció

10.00 – 10.10 Köszöntő

konferencia-006510.10 – 10.40 Munka és család – támogatások, kedvezmények, és ami mögöttük van – Szalai Piroska NGM nők munka-erőpiaci helyzetének javításáért felelős miniszteri biztosa

Miért nehéz GYED, GYES után a munkába visszatérni, és hogyan segítheti az állam a kisgyermekes anyákat ebben? Mennyire befolyásolja a  munkaerő-piaci esélyeket a gyermekek száma és életkora? Mit gondolnak a munkaadók, és hogyan lehet ezen változtatni?

10.40 – 11.25 Családtámogatások, családi adózás – Schmitt Tünde adótanácsadó

Mit jelent a családi adózás? Kinek jár családi adó- és járulékkedvezmény, és hogyan lehet hozzájutni? Munkahelyvédelmi akcióterv: milyen kedvezmények járnak a munkába visszatérő kisgyermekes szülők után? Gyermekgondozási ellátások több gyermek esetén. Részmunkaidő, távmunka bérszámfejtési kérdései.

11.25 – 11.45 Kávészünet – aprósüteményt, kávét, teát, ásványvizet biztosítunk

11.45 – 12.45 Jogi útvesztők – munkavállalás kisgyermekes anyaként – Dr. Farkas Zsuzsanna munkajogász, HR szakember

Milyen kötelezettségeid vannak, ha vissza szeretne térni a munkahelyedre? Milyen jogosultságaid, lehetőségeid vannak a kisgyermekes nőként? Mit tegyél, ha nem vesznek vissza vagy GYED, GYES alatt megszűnik a munkahelyed? Részmunkaidő, távmunka, egyéb alternatív munkavégzési formák jogi háttere. Munkavégzés GYED, GYES mellett.

12.45 – 13.30 Ebédszünet – szendvicsebédet, kávét, teát, ásványvizet biztosítunk

13.30 – 14.30 A munka és a magánélet összehangolásának lehetőségei a mindennapokban  – Nagy Emese life coach

Családi munkamegosztás (idő, feladat) tervezés, hogyan alakítsuk ki a mindennapi családi menetrendet. Hogyan képviseljük magunkat a munkahelyen úgy, hogy jó munkavállalók legyünk, de  családunkra is maradjon időnk!

14.30 – 16.00 Női és férfi szerepek a családban – családi kiégés elleni interaktív előadás  – Kékesi Krisztina, coach, a Tudatos Életért Egyesület szakértője

A családi mindennapok buktatói. Hogyan előzzük meg az unalmas, szürke hétköznapokat és találjuk meg az élményeket, a boldogságot szerepeinkben. A frusztráció csökkentés lehetőségeinek megismertetése.

Minden előadás után hagyunk időt a kérdésekre is.

A konferencián szakszerű, naprakész információkat és gyakorlatias megoldásokat kapsz, melyeket már másnaptól hasznosítani tudsz. Mindezeket olyan szakemberektől, akik nap mint nap találkoznak, foglalkoznak ezekkel a témákkal, kérdésekkel.

Mikor és hol lesz a Munka GYES után konferencia?

A konferencia időpontja: 2013. december 7., 9.30 – 16.00 között. (Figyelem: december 7. áthelyezett munkanap lesz!)

A konferencia helyszíne: Magyar Asszonyok Érdekszövetsége székháza, 1011 Budapest, Hunyadi János u. 9. (Bejárat a Jégverem u. 7 szám felől.)

A konferencián a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

A helyek száma korlátozott, a helyszín befogadóképessége 50 fő.

Regisztrálni az ERGO Európai regionális Szervezet oldalán tudsz, itt, az oldal alján lévő űrlapon>>

Szeretettel várunk!

NHA_ERGO_logo

A konferencia megvalósulását az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Polgári Magyarországért Alapítvány támogatja. A megvalósításban partnerek: Magyar Asszonyok Érdekszövetsége, Tudatos Életért Egyesület.

támogatók

 

Szólj hozzá Te is!

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..