Romantikus nyári programok

fiatal pár a búzamezőben naplementekor

Ha nem is jutunk el nyaralni kettesben, azért még nem kell lemondanunk arról, hogy a forró nyári estéken kézen fogva andalogjunk a párunkkal a városban, vagy legalább egy hosszú hétvégére kiszakítsuk magunkat a nyüzsgésből és elvonuljunk az ország egyik legtávolabbi zugába, az Őrségbe.

1. Sétálós, andalgós – ingyen

Nem kell hozzá vastag pénztárca, hogy a párunkkal kettesben sétálgassunk. Irány a főváros legnagyobb zöld területe: a Margitsziget! A több száz éves fák alatt sétálhatunk, bingóhintózhatunk, de beülhetünk egy jó fröccsre is valamelyik kisvendéglő kertjébe. A séta végén pedig nézzük-hallgassuk meg a zenélő szökőkutat, ami minden órában más zenekollekció dallamára szökik a magasba.

2. Mókakávézó

lemezjátszó - bakelit lemezzelHa az estéinket nem is tudjuk szabaddá tenni, de egy ebédre vagy uzsonnára összefuthatunk a Mechwart ligetnél lévő Mókakávézóban. A hely az újrahasznosítás jegyében született, és igen eklektikust, ámde otthonos hatást kelt. A tulajdonosok arra törekedtek, hogy újrahasznosított anyagokból készítsék el a berendezést, ami kicsit retro hatást kelt. Ezt fokozza, hogy a vendégek maguk gondoskodhatnak a zenéről: ha van otthon bakelit lemezed, ne hagyd otthon, mert itt bárki felrakhatja az otthoni kedvencét, vagy válogathat a helyben lévő zenék közül. Ja, és a kaja nem túl drága és finom! Házi süti, rizstej, katalán kenyér, kávé és forró csoki várja a vendégeket.

3. Szabadulj!paniq szoba

Na, nem a párodtól, hanem a pároddal együtt egy szobából. Ha izgalmas, közös kalandra
vágytok, ahol tényleg együtt kell dolgozni, akkor nektek való randi helyszín a Paniq szoba! Felmenthetitek Sherlockot a vádak alól, de kisegíthetitek Muldert és Scullyt is a bajból. A kijutáshoz intelligenciára és csapatmunkára lesz szükségetek. Az izgalmat itt az idő szorítása adja, és nem a váratlan ijesztgetések.

4. Figaro

A belvárostól távol, az Újlipótvárosban működik – stílszerűen a Borbély utcában – a Figaro kávéház. Vagy inkább kert, tele zölddel, aranyhalas tavacskával, könyvszekrénnyel és hintaágyakkal. Hangulatos, barátságos, családias környezet, kézműves sörök, kedves kiszolgálás. Mi kell még egy jó estéhez?

5. Az öt érzék kényeztetése az Őrségben

Ha igazi falusi romantikára vágytok kettesben, akkor irány Őrimagyarósd, ahol az őrségi öt érzék házak egyikében tényleg kipihenhetitek magatokat. Elképesztő szállások közül válogathattok: van itt emeletes kastu, földi sátor, lombkorona ház, kemencés szoba, magasban lebegő sátor. Tényleg a fák lombjai között lakhattak, és a sátor sem az a hagyományos-gumimatracos alkalmatosság. Itt a szállás nem csupán azt jelenti, hogy tető van a fejed felett. Itt már maga a szállás is élmény! A különleges házakon kívül ezerféle gyógynövényes kényeztetés közül válogathattok: gyógynövényes dézsafürdő, masszázsok, gyógynövényes ételek. Ha pedig meguntátok a passzív pihenést, sétálgathattok a hatalmas fák lombkoronái alatt futó ösvényeken, várnak rátok a patakok, virágos mezők, csodálkozó őzek és a környék réges-régi faépítményei. Az a fajta romantika, amiről kislánykorodban álmodoztál….

fotók: pixabay.com

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

Ha egy szóval kellene meghatároznom a foglalkozásomat, azt mondanám, hogy kapcsolat-tanár vagyok. Hiszem, hogy a jó párkapcsolat nem szerencse dolga, hanem tanulható készség, és sokat tudunk tenni azért, hogy harmonikus párkapcsolatban éljünk. Ebben támogatom a klienseimet az egyéni beszélgetéseinken, erről beszélek az előadásaimon, tréningjeimen.
Előző cikkCsászármetszés vagy hüvelyi szülés?
Következő cikkDinnye saláta

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..