„Sokat jelentett, hogy közel lehettem hozzá”

Ronald házak

2017-ben több mint 800 család lelt második otthonra a Ronald Házakban. November végéig összesen 823 családnak tudtak segíteni a Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány által Budapesten és Miskolcon működtetett Ronald Házak, valamint a pécsi Ronald Szobák.

A létesítmények célja, hogy a béke szigetét nyújtsák az itt lakóknak, és a házakban a gyerekek a betegségükről megfeledkezve a kezelések közötti időt felszabadultan a családjukkal közösen tölthessék el. Az apartmanok egy részét olyan beteg gyermekek szülei számára tartják fent, akiknek a gyermeke 24 órás kórházi ápolásra szorul. Az alapítványnak köszönhetően, így a kórháztól néhány percnyire rendezhetik be ideiglenes otthonukat.

Ronald házak
Ő Szofia

“Amíg csecsemő volt Szofia és a kórházban feküdt, reggel 4–fél 5 felé már a kórházban voltam és este 10 órakor jöttem vissza a Ronald Házba. Nagyon sokat jelentett neki és nekem is, hogy közel lehettem hozzá. A kórházban az egész napot mellette tölthettem, és ha megéheztem, csak átszaladtam ide a Ronald Házba és készítettem magamnak valami ennivalót. Most már szerencsére mind a ketten itt vagyunk a házban és minden percünket együtt töltjük. Szofia apukája hét közben dolgozik, nővérkéje iskolába jár, de hétvégenként ők is velünk vannak. Ilyenkor újra együtt lehet a család.” – mondta Andrea, egy bentlakó kislány anyukája, aki szerint minden hozzájuk hasonló család számára nagyon nagy segítség az Alapítvány által nyújtott lehetőség.

A Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány 1994-ben jött létre azzal a céllal, hogy a nemzetközi programhoz kapcsolódva hazánkban is a beteg gyermekeket nevelő családok segítségére legyen a betegség nehéz időszakaiban. 1999-ben Budapesten nyílt meg az első hazai Ronald Ház, 2004-ben pedig Miskolcon a második így az alapítvány jelenleg 32 apartmannal áll a családok rendelkezésére. „Nagyon hálásak vagyunk minden támogatásért, hiszen ezek által tudjuk biztosítani a Ronald házakban lakók számára, hogy második otthonként, zavartalanul lehessenek együtt a kezelések ideje alatt is. 2017-ben is sokan segítettek nekünk, többen közülük már évek óta visszatérő támogatóink, akik minden évben csatlakoznak valamelyik adománygyűjtő kampányunkhoz, vagy önkéntesként nyújtanak értékes segítséget.” – mondta Konyári Andrea a Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány operatív igazgatója.

Ne legyenek magányos gyermekek a kórházakban!

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenkét éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkItt a madáretetés ideje!
Következő cikkMi a teendő a méhszájsebbel?

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..