Sri Chinmoy festménylenyomatok a győri szülészeten

sri chinmoy festmény

A bengáli anyanyelvű, de évtizedeken át New York-ban alkotó Sri Chinmoy negyven festménylenyomatát adományozta a művész nevét viselő alapítvány hétfőn a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház szülészeti osztályának. Az alapítvány célja, hogy a kórházak légkörét kellemesebbé, barátságosabbá tegyék.

A Sri Chinmoy Alapítvány “Jharna Kala Kórházprogramja” az országban már hat egészségügyi intézményben aratott sikert. Az alapítvány célja, hogy a kórházak légkörét kellemesebbé, barátságosabbá tegyék azáltal, hogy Sri Chinmoy spirituális tanító színes, pozitív kisugárzású képeit ajánlják fel kórtermek, folyosók, közösségi helyiségek szebbé tételére.

sri chinmoy festményAz alkotó Sri Chinmoy szilárd meggyőződése, hogy minden egyes képének lelke van, és a képek belső dialógust teremtenek a szemlélővel. A szemlélőt megérinti a pozitív életfilozófia kifejeződése, amely örömben, harmóniában, gyermeki spontaneitásban és dinamikában jelenik meg.

“Amikor rajzolok, általában igyekszem szemlélődő állapotban lenni. Próbálom az elmémet olyan üresen és olyan nyugodtan tartani, amennyire csak lehetséges. A külső elme olyan mint a tenger felszíne. A tenger felszínén fodrozódnak és csaponganak a hullámok, minden csupa kavargás. De ha mélyre lemerülünk, ugyanaz a tenger csupa béke, nyugalom és csendesség; és ott megtaláljuk az alkotókészség forrását.” Sri Chinmoy

A művész munkái a róla elnevezett múzeumban láthatók New York-ban, ahol a lenyomatok is készületk. Festményeit megvásárolni nem lehet, a magánszemélyek, intézmények tulajdonában lévő eredeti munkákat a 2007-ben elhunyt alkotó még életében ajándékozta az arra érdemeseknek.

Kapcsolódó linkek: www.srichinmoy.org/magyar, www.petz.gyor.hu

Szólj hozzá Te is!

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..