
Nyáron sok szülő panaszkodik arra, hogy a gyerekek nem akarnak enni. Ne csodálkozzunk ezen, hiszen a nagy hőségben a felnőttek sem azt, és annyit kívánnak, mint a hűvösebb napokon. A tejbegrízt sűrűbbre főzve, lehűtve, majd friss gyümölcsvelővel tálalva laktató, finom, és egészséges ebéd varázsolható minden gyereknek.
A recept hagyományosan, és ételallergiások számára is elkészíthető módon olvasható a továbbiakban.
Hozzávalók 3-4 adaghoz
Hagyományos variáció: 5 dl tej, 2 dkg vaj, 1 kis darab lime héj, csipet só, 5 dkg nádcukor, 125 g búzadara, 1 tojás, 6 db érett sárgabarack, 1 ek méz, 0,5 dl víz, őrölt fahéj
Ételallergiás és diabetikus variáció: 5 dl rizs- vagy zabtej, 2 dkg kókuszzsír, 1 kis darab lime héj, csipet só, 3 dkg xilit (vagy csipet stevia por), 125 g búzadara vagy bio kukoricadara, 1 tojás, 6 db érett sárgabarack, 1 ek méz, 0,5 dl víz, őrölt fahéj
A recept elkészítése itt olvasható>>