Tejbegríz gyümölcsvelővel

hirdetésLevilla Pöttöm Tanoda

Nyáron sok szülő panaszkodik arra, hogy a gyerekek nem akarnak enni. Ne csodálkozzunk ezen, hiszen a nagy hőségben a felnőttek sem azt, és annyit kívánnak, mint a hűvösebb napokon. A tejbegrízt sűrűbbre főzve, lehűtve, majd friss gyümölcsvelővel tálalva laktató, finom, és egészséges ebéd varázsolható minden gyereknek.

A recept hagyományosan, és ételallergiások számára is elkészíthető módon olvasható a továbbiakban.

Hozzávalók 3-4 adaghoz

Hagyományos variáció: 5 dl tej, 2 dkg vaj, 1 kis darab lime héj, csipet só, 5 dkg nádcukor, 125 g búzadara, 1 tojás, 6 db érett sárgabarack, 1 ek méz, 0,5 dl víz, őrölt fahéj

Ételallergiás és diabetikus variáció: 5 dl rizs- vagy zabtej, 2 dkg kókuszzsír, 1 kis darab lime héj, csipet só, 3 dkg xilit (vagy csipet stevia por), 125 g búzadara vagy bio kukoricadara, 1 tojás, 6 db érett sárgabarack, 1 ek méz, 0,5 dl víz, őrölt fahéj

Infinety hirdetés

A recept elkészítése itt olvasható>>

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenkét éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkHasmenés gyermekkorban
Következő cikkÉléskamra tippek

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.