Tejbegríz gyümölcsvelővel

Tejbegríz gyümölcsvelővel

Nyáron sok szülő panaszkodik arra, hogy a gyerekek nem akarnak enni. Ne csodálkozzunk ezen, hiszen a nagy hőségben a felnőttek sem azt, és annyit kívánnak, mint a hűvösebb napokon. A tejbegrízt sűrűbbre főzve, lehűtve, majd friss gyümölcsvelővel tálalva laktató, finom, és egészséges ebéd varázsolható minden gyereknek.

A recept hagyományosan, és ételallergiások számára is elkészíthető módon olvasható a továbbiakban.

Hozzávalók 3-4 adaghoz

Hagyományos variáció: 5 dl tej, 2 dkg vaj, 1 kis darab lime héj, csipet só, 5 dkg nádcukor, 125 g búzadara, 1 tojás, 6 db érett sárgabarack, 1 ek méz, 0,5 dl víz, őrölt fahéj

Ételallergiás és diabetikus variáció: 5 dl rizs- vagy zabtej, 2 dkg kókuszzsír, 1 kis darab lime héj, csipet só, 3 dkg xilit (vagy csipet stevia por), 125 g búzadara vagy bio kukoricadara, 1 tojás, 6 db érett sárgabarack, 1 ek méz, 0,5 dl víz, őrölt fahéj

A recept elkészítése itt olvasható>>

hirdetés
A Babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenhárom éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket.
Előző cikkHasmenés gyermekkorban
Következő cikkÉléskamra tippek

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .