Természetben járna a családi pótlék, ha nem jár iskolába a gyerek

családitermészetben-80x80.jpg

A tervek szerint természetben kapnák meg a családi pótlékot azok a családok, amelyek igazolatlanul nem járatják gyermeküket iskolába – mondta a kereszténydemokrata Soltész Miklós a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában. A KDNP-s politikus kifejtette: nem a családi pótlék emelése várható idén, hanem szigorítást terveznek bevezetni.

Azoktól a szülőktől, akik nem járatják – egy bizonyos óraszámon túl – iskolába gyermeküket, el fogják venni a családi pótlékot, amelyet aztán természetben kapnának meg. Hozzátette: ösztönző lenne a rendszer, ha több gyerek közül például csak egy nem jár iskolába, akkor az utána járó készpénzt vonnák el. Ezután fél évig az önkormányzat által kijelölt szakember lenne a felelős azért, hogy ebből az összegből biztosítsák a gyermek eljutását az iskolába vagy az élelmezését.

Soltész Miklós azt mondta “kőkeményen” szét kell választani a szociális segélyezést és a családtámogatási rendszert. Üzenni kell a családalapítás előtt álló fiataloknak, hogy nem szegényedhetnek el, nem süllyedhetnek nyomorba. Ezt fogja szolgálni a választható családi adózás rendszere vagy az otthonteremtés rendszerének átalakítása – tette hozzá.

Forrás: MTI

Szólj hozzá Te is!

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..