Valentin nap: romantika vagy veszekedés lesz a vége?

Valentin-nap

Piros szívek a virágboltok kirakataiban, hulló rózsaszirmok a reklámokban. Arról árulkodnak, hogy közeledik Valentin nap. De mi a teendő, ha csak nekünk lenne fontos ez az ünnep, párunk azonban nem tulajdonít jelentőséget a dátumnak? Íme, néhány praktika, amelyek segítségével elkerülhetjük, hogy a szerelemesek ünnepe egy kiadós veszekedés ideje legyen.

Ha romantikára vágyunk, ne magunkban ábrándozzunk, hanem mondjuk el a párunknak, mit szeretnénk. Persze nem úgy, hogy napi parancsba adjuk, hogy „fél ötre gyere haza, legyen nálad egy szál vörös rózsa, és vigyél el étterembe”. Az sem vezet eredményre, ha reggel rámordulunk az ajtóban, hogy „biztos megint elfelejted, milyen nap van ma”. Ne hagyjuk belevonni magunkat elvi vitába a Valentin nap eredetéről, és hogy a virágárusok összeesküvésének eredménye-e. Őszintén és nyugodtan mondjuk el párunknak, számunkra fontos, hogy érezhessük, fontosak vagyunk számára.

7 dolog, amivel hónapok alatt tönkreteheted a párkapcsolatodat

Sok nő úgy gondolja, már nem is igazi az élmény, ha neki kell figyelmeztetnie a másikat a figyelmességre. Pedig nem vethetjük senki szemére, hogy nem tud olvasni a gondolatainkban. Hiszen nekünk sem jutna eszünkbe, hogy életünk párja jobban örülne egy műcsalinak, mint a nagy gonddal kiválasztott monogramos mandzsettagombnak. Éppen ezért barátkozzunk a gondolattal, hogy semmit sem von le a virágcsokor értékéből az, ha előzőleg tennünk kellett néhány célzást annak érdekében, hogy párunk ne felejtse el, miért is nevezetes nap február 14.

A túlzott elvárások is megkeseríthetik az ünnepet. Nem szabad elfelejteni, hogy a jeleneteket, amelyeket a reklámokban látunk, húsz fős stábok hozzák össze, tehát nem túl életszerű azt várni a férjünktől, hogy rózsaszirmokkal szórja tele az autónkat vagy repülőgéppel rajzoljon szíveket az égboltra. Ha azonban nem lovaljuk bele magunkat a kreált álomvilágba, és örülni tudunk egy szál virágnak vagy egy doboz csokoládénak, akkor jól érezhetjük magunkat párunkkal, és még virágszirmokat sem kell porszívóznunk másnap.

Az el nem múló szerelem titka

Azt sem árt elfelejteni, hogy Valentin nap a szerelmeseké. Vagyis nem az egyik ember fejezi ki hódolatát a másiknak, hanem mindketten ünneplik azt, hogy összetartoznak. Jó apropó ez arra, hogy felfrissítsük kicsit a kapcsolatunkat. Már azzal is romantikát csempészhetünk a napunkba, ha küldünk egy szerelmes sms-t a párunknak, amíg ő a munkahelyére tart. Kiváló alkalom lehet ez a nap arra is, hogy közösen felidézzük, miért szerettünk bele a másikba. Ha este két pohár bor mellett nosztalgiázunk egy keveset, máris méltóképpen megünnepeltük Valentin napját.

Szólj hozzá Te is!