A légzésfigyelő életet menthet

légzésfigyelő

Az 1-14 hónapos csecsemőkre az egyik legveszélyesebb az ún. bölcsőhalál vagy más néven hirtelen csecsemőhalál, amelynek semmilyen előjele, előzetes tünete nincsen. Az egyetlen eszköz, amely segíthet megmenteni az újszülöttet: a légzésfigyelő készülék.

Minden előjel nélkül

A bölcsőhalál szerencsére nem olyan gyakori, ugyanakkor minden előjel nélkül bárkit utolérhet. Persze akadnak olyan tényezők, amik növelik a kockázatát, ugyanis a kutatások és a statisztikák alapján a koraszülöttség, az alacsony születési súly, a rossz szociális körülmények, a gyermek a szülővel egy ágyban történő alvása vagy éppen a hason vagy oldalt fektetve altatás is nagyobb eséllyel vezet bölcsőhalálhoz. Ezen felül olyan tényezők, mint például a környezetében élők dohányzása (főleg ha az anya dohányzott az állapotosság alatt), az anya túl alacsony vagy túl magas életkora (15 alatt, vagy 40 felett) is növelik a kockázatot.

Hason vagy háton aludjon az újszülött?

Légzésfigyelő = még egy esély

légzésfigyelőEz a kór sajnos nem kimutatható előre és a kockázati tényezőket figyelmen kívül hagyva: tényleg bárki lehet áldozata. Egy légzésfigyelő készülék segít nekünk abban, hogy ha a gyermekünk nem vesz levegőt, akkor azonnal jelez – persze maga a készülék életet nem képes menteni, de hasznos segítség lehet a baj észlelésében. A légzésfigyelő a baba feje, és felsőteste alatt figyeli a légzését és amikor túl hosszú ideig kimarad a légzés, akkor sípoló hangot ad, esetleg okos telefonon jelez (ez típustól függ).

Egy jobb légzésfigyelő készülék különbséget tud tenni, hogy az adott mozgás légzésből származik-e. Így nem csak a légzést, hanem a mozgást is figyelni tudja. Ha a gyermeked mozgékonyabb és szereti körbevándorolni az kiságyat, akkor hasznos lehet a számodra, ha a géphez több pad vagy érzékelő tartozik. Jó hír, hogy vannak olyan légzésfigyelők is, amik orvostechnikai eszköznek minősülnek.

Biztonságos alvás – a bölcsőhalál megelőzéséért

A légzésfigyelő szakértő

A babafalva partnere, a Pepita.hu szakértői tanácsokat és első osztályú, minőségi légzésfigyelő készülékeket kínál Neked.

Kattints ide és ismerd meg őket jobban!

Pepita.hu - Online babaáruház - gyermekáruház
Pepita.hu – Online babaáruház – gyermekáruház

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenkét éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkMegnyílt a budapesti karácsonyi vásár
Következő cikkSzebb perceket a nehéz pillanatokban is a PICi babáknak!

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..