A romló párkapcsolat első 10 jele

férfi és nő egymásnak háttal

Lehet, hogy sejted, hogy nincs rendben a párkapcsolatod, de nem szívesen vallod be magadnak. Igen, szeretjük homokba dugni a fejünket, és inkább nem meglátni azt, ami nyilvánvaló: ez a párkapcsolat nem virágzik, hanem gyors tempóban hervad.

Ha elég bátor vagy ahhoz, hogy szembenézz a tényekkel és a saját érzéseiddel, íme, a romló párkapcsolat első tíz jele.

 1. Már nem sietsz haza a munkából, hogy minél hamarabb láthasd, és minél több időt számítógép előtt egy egértölthess vele együtt. Inkább beszélgetsz a kollégákkal, szöszmötölsz a gépeden, csak ne kelljen még elindulni. Inkább beülsz a barátokkal egy kávéra, süteményre, sörre, csak teljen az idő.
 2. Már nem örülsz, ha a párod hazajön, mert az egyedül végzett tevékenységed boldogítóbb, és nagyobb nyugalmat ad, mint az az idő, amit a társaddal töltesz. Örülsz minden egyes percnek, amit egyedül tölthetsz a lakásban.

 3. Idegesítenek a párod apró szokásai.
  Ahogy eszik, szuszog, köhög, csoszog, vagy éppen ahogy leengedi a redőnyt. Mindazok a dolgok, amelyek a kapcsolatotok elején fel sem tűntek, most az őrületbe kergetnek.
 4. pár a kanapén veszekedés közbenGyakorivá válnak köztetek a hangos szóváltások vagy éppen a nagy, duzzogó csöndek. Egyre gyakrabban emeled fel a hangodat, sűrűbben felcsattansz olyan dolgokon, amelyeket korábban fel sem vettél. Türelmetlenek, ingerültek vagytok egymással. Szűnik az egymás iránti tisztelet.
 5. Már nem dobogtatja meg a szívedet, ha meglátod. Sőt egyre gyakrabban jut eszedbe, hogy „Mit ettem én ezen a pasin/nőn?” vagy: „Hogy néz ki már megint?” „Miért nem tud rendesen felöltözni?”
 6. Már nem szívesen osztod meg vele az örömödet, bánatodat, mert nem vagy biztos fiatal szomorú nő ül az ablaknálabban, hogy elfogadást, megértést kapsz. Egyre kevesebbet mesélsz neki a terveidről, álmaidról vagy éppen a napodról. És a párod szép lassan kimarad az életedből.
 7. Ha mégis együtt vagytok, egyre kevesebb az érintés, ölelés, csók. Már nem fogjátok meg egymás kezét, ha kimentek az utcára.
 8. Egyre kevesebb az intim együttlét. Semmi kedved ágyba bújni vele, csökken a köztetek lévő szenvedély. A szex rutinná és kötelességgé válik.
 9. pár fekszi az ágyban, a nő szomorúan ébren van, a férfi alszikEgyre többször jut eszedbe, hogy vajon jól döntöttél-e, amikor őt választottad. Azon gondolkodsz, hogy talán szebb, jobb, kedvesebb, elfogadóbb társat érdemelnél.
 10. Felvetődik benned a kérdés: érdemes-e még ebbe a kapcsolatba erőt, energiát fektetni, vagy inkább másik társat kellene keresned. Egyre erősebben fogalmazódik meg benned az a vágy, hogy a hiányaidat, szükségleteidet egy másik kapcsolatban egy másik társsal kellene betöltened.

Természetesen még a legjobban működő kapcsolatban is felmerülnek a fenti gondolatok, de nem sűrűn, és nem mind egyszerre. Ha ötnél több jelet tapasztaltál az elmúlt egy hétben, akkor érdemes elgondolkodnod azon, hogy mit is tehetnétek azért, hogy megállítsátok a kapcsolat romlását. Sajnos ökölszabály: ha egy kapcsolat nem fejlődik, akkor romlik, hanyatlik. Olyan nincs, hogy stagnál.

Ha szeretnél többet megtudni arról, mit tehetsz azért, hogy jobb legyen a párkapcsolatod, akkor gyere el az
október 14-i Hogyan javítsuk meg a párkapcsolatunkat? című előadásra!

Ha úgy érzed, hogy szívesen tanulnál konfliktuskezelést, amelyet aztán a párkapcsolatodban is használni tudsz, akkor jelentkezz a
Konfliktuskezelés a párkapcsolatban tréningre!

Férfi és női kéz összefonódva

Fotók: pixabay.com, freedigitalphotos.net

 

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

Ha egy szóval kellene meghatároznom a foglalkozásomat, azt mondanám, hogy kapcsolat-tanár vagyok. Hiszem, hogy a jó párkapcsolat nem szerencse dolga, hanem tanulható készség, és sokat tudunk tenni azért, hogy harmonikus párkapcsolatban éljünk. Ebben támogatom a klienseimet az egyéni beszélgetéseinken, erről beszélek az előadásaimon, tréningjeimen.
Előző cikkUltrahanggal megtalálható a mellben lévő csomó!
Következő cikkPárnacsücsök, plüssmackó

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..