Ajánlott napi fizikai aktivitás – babáknak

kislanyjatek180x180.jpg

Az elhízás elleni küzdelem jegyében indult új kampányában a brit kormány irányelveket bocsátott ki hétfőn, amelyekben az öt év alatti gyerekek, még a járni sem tudó babák ajánlott napi fizikai aktivitására is kitérnek.

Az egészségügyi minisztérium első ilyen jellegű, ennyire fiatalokra vonatkozó ajánlásában az áll, hogy a járni tudó kicsiknek naponta legalább három órán át kellene fizikai aktivitást kifejteniük. Az illetékesek arra is felhívják a szülők figyelmét, hogy csökkenteniük kellene a gyerekek televízió előtt vagy babakocsiban töltött idejét.

A három órányi fizikai aktivitásnak a nap folyamán egyenletesen kellene eloszlania. A gyerekekre vonatkozó ajánlás szerint alapvetően egyszerű játékról vagy az iskolába történő gyaloglásról van szó. Az irányelvek szerint a csecsemők fizikai aktivitását már születésüktől fogva bátorítani szükséges, beleértve a hason való játékot vagy a babaúszást is.

Maura Gillespie, a Brit Szív Alapítvány közleményében hangsúlyozta: létfontosságú, hogy a szülők bevezessék gyerekeiket a vidám és fizikailag aktív időtöltésekbe, hogy megelőzzék elhízásukat, hiszen a kövér gyerekből gyakran válik elhízott felnőtt, akinél magasabb a szívbetegségek, a diabétesz és bizonyos típusú rákok kockázata.

Jelenleg a brit felnőttek mintegy negyede elhízott, és szakemberek becslése szerint 2050-re a felnőtteknek akár 90 százaléka is túlsúlyos lehet. A felnőttek 60 százaléka nem mozog hetente 150 percet, amennyi a jelenlegi rájuk vonatkozó ajánlás. Az öt és 18 év közötti gyerekeknek az irányelvek szerint legalább napi egy órát kellene mozogniuk. A tréningbe az izmokat és a csontokat erősítő, nagy intenzitású gyakorlatokat is ajánlott beiktatni.

(Az MTI és az Inforádió nyomán)

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A Babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenhárom éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkD. Tóth Kriszta: ,,Türelmesebb lettem magammal és a világgal’’
Következő cikkKavicsformájú játszószerek készülnek Sopronban

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..