Állásbörze: hogyan készülj fel?

HVG Állásbörze 2010

Újra itt az őszi állásbörzék időszaka, ahol lehetőségünk van munkaadókkal, álláslehetőségekkel ismerkedni, kapcsolatot teremteni, és megméretni magunkat a munkaerőpiacon. Míg korábban elsősorban végzős hallgatók, pályakezdők látogatták az állásbörzéket, napjainkban egyre több a pályaújrakezdő, vagy a több éves tapasztalattal rendelkező látogató, aki szeretné felmérni esélyeit, lehetőségeit.

Mivel a börzén egy-egy cég képviselőivel való beszélgetést felfoghatjuk egy kötetlen felvételi beszélgetésnek is, érdemes előre készülnünk az állásbörzére. Hogy hogyan? Ezt foglaltuk össze hét pontban.

1. Ismerkedjünk meg előre a kiállító  cégekkel! A börzén résztvevő munkaadók listáját megismerhetjük a börze katalógusából vagy honlapjáról, ám ha ez a lista nem hozzáférhető a rendezvény előtt,  érdemes a korábbi évek kiadványaiból tájékozódni. A céginformációk alapján kiválaszthatjuk, hogy melyek azok a cégek, amelyek érdekesek számunkra, így célirányosan látogathatjuk a standokat. A kinézett cégekről szerezzünk be minél több információt: nézzük meg a vállalat honlapját, és készüljünk fel pár mondattal a cég tevékenységéből, történetéből, a távolabbi terveikből vagy küldetésükből. Képet kaphatunk a vállalati kultúráról, a karrierlehetőségekről és a konkrét állásajánlatokról is.

2. Készüljünk fel! Először is tisztázzuk saját elvárásainkat, elképzeléseinket. Sokkal hatékonyabban tudunk válogatni a munkáltatók ill. az álláslehetőségek között, ha tudjuk, mit keresünk. Ha több területre keres jelentkezőt a munkáltató, meg is kérdezheti, hogy minket melyik érdekel – nem árt, ha határozott választ tudunk adni.

Legyen nálunk kinyomtatva elegendő önéletrajz (a kisebb állásbörzékre kb. 20, a nagyobbakra akár 40 darabot is elvihetünk), és legyen nálunk elegendő névjegy is.

A cikk folytatását a MiNők portálon olvashatod>>

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenkét éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkGeréb Ágnest letartóztatták – békés demonstráció ma délután
Következő cikkHivatalos állásfoglalás az otthonszülésről

2 EDDIGI KÉRDÉSEK

  1. Eszembe jutott, mikor írtam a cikket, hogy az első állásomat állásbörze révén találtam, végzősként vettem részt rajta, és mire a diplomámat kézhez kaptam, kaptam a munkaszerződést is. Ezen az állásbörzén pl. megkérdezték tőlem, hogy a minőségbiztosítás vagy a gyógyszertörzskönyvezés érdekel-e jobban. Az elsőt tutira nem akartam, a másodikat meg nem tudtam micsoda, így azt választottam. Így dőlt el, hogy mivel foglalkoztam a következő hat évben!

  2. A Készülj fel! pontot tartom különösen fontosnak. A legelkeseredettebb állástnemtalálók mindig arról számolnak be: száz helyre beadtam, a legtöbb helyen vissza sem hívtak… Ne add be száz helyre a jelentkezésed. Vizsgálgasd magad, gondolkodj, készülj tudatosan – én úgy hívom ezt, ne állást keress, hanem munkát. Mi is lenne jó neked? Olyat keress, ami igazán te vagy, ami neked kell. Ha pedig nincs, teremtsd meg magadnak a lehetőséget. Nekünk nőknek sokszor az ún. atipikus munkák között kellene inkább válogatnunk. http://www.ladiesfirstconsulting.hu/index.php?id=ne_allast_keress__hanem_munkat

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..